Če gre Blažič, si bo Olimpija zabila avtogol

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Kot strela z jasnega je udarilo, prvo ime letošnje Olimpije Jaka Blažič ima ponudbo Virtusa Bologne. Ekipa SN celo piše, da naj bi Blažič to celo sprejel in da bo zapustil Stožice. Čeprav, to še dodajo kolegi z Ekipe, ima v pogodbi le klavzulo, da lahko gre v evroligaško sredino. Vsa čast zastopniku Jake Blažiča, da se je domenil za tako pogodbo. Jaka si je ponudbo iz Italije priboril, v Olimpiji je opozoril spet nase.

Po drugi strani pa: če Olimpija dovoli, da Blažič gre, potem sredi sezone, še predno so se začele deliti lovorike, v hipu ovrže vse tekmovalne ambicije. Si tega res želi ljubljanska publika? Verjetno ne.

Bolj smo pričakovali, da bodo zmaji v času, ko se krepi tudi konkurenca, pripeljali še kako ime ali dve.

Roko na srce: Evroliga je blizu in daleč Ljubljane. Je pa jasno vsem, da si Evroliga želi stabilnih klubov, ki nimajo težave s financami in navijači, hoče klub, ki prihajajo redno na tekme in klube, ki niso vključeni v razne boje znotraj takih in drugačnih tekmovanj. Olimpija ima potencial. To se je nakazovalo že v minulih letih, ko je Roman Lisac s svojo ekipo posaniral klub, pripeljal nekaj odmevnih mladih imen in postavil temelje. Pričakovati je, da to management Cedevite Olimpije to izkoristi. Ker je na pravi poti. Odhod Blažiča bi bil pravi avtogol.