“Če bi se s temi fanti za en mesec zaprl v dvorano in trdo treniral…”

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Po 10. tekmi kvalifikacij za SP 2019 in 8. porazu so svoje misli strnili v slovenskem taboru.

Radovan Trifunović, selektor slovenske moške članske reprezentance:
“Oba polčasa smo taktično odigrali povsem enako. Ker nismo imeli dovolj višine, smo morali paziti na prostor pod košem, zato smo Latviji pustili veliko metov z razdalje. Na srečo jih v prvem polčasu niso zadeli, v drugem pa so bili izjemno natančni. Kljub porazu moram pohvaliti fante, saj so igrali maksimalno. Dali so vse od sebe. Veseli me napredek, ki so ga pokazali, čeprav smo imeli v primerjavi s tekmo v Zaporožju le en trening več. Če bi se s temi fanti za en mesec zaprl v dvorano in trdo treniral, vam povem, da bi bila to zelo dobra ekipa.”

Edo Murić, kapetan slovenske reprezentance:
“Latvija je imela več orožij. Dokler nam je šel met, smo bili spredaj, ko pa nismo več zadevali, nas je zmanjkalo. Veliko smo tekli, dobro smo se gibali, vendar enostavno nismo mogli držati istega ritma vseh štirideset minut.”

Gregor Hrovat, slovenski reprezentant:
”Glede na potek prvega polčasa in dejstva, da je bila za goste to zelo pomembna tekma, smo pričakovali, da bo Latvija v drugem delu zaigrala veliko bolj agresivno. Nismo imeli pravega odgovora, hkrati se je v napadu razigral Blums, za katerega nismo imeli prave obrambe, saj smo morali paziti tudi na prostor pod obročema. Ravno te njegove trojke so bile na koncu odločilne, čeprav smo tudi mi imeli nekaj poskusov za izenačenje, vendar jih žal nismo zadeli.”