Čas za reforme? Predlog št. 1: pokal lige NBA

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Liga NBA odkrito razmišlja o reformah. Med predlogi, ki se pojavljajo – in o katerih naj bi lastniki glasovali v roku enega leta – je zmanjšanje števila tekem in določene spremembe končnice ter turnir med sezono. Ta turnir naj bi deloval po vzoru pokalnih tekmovanj v Evropi in zagotovil, da v liga NBA nikoli ne bo dolgčas. Če želimo videti kako bi mogoče lahko izgledal tovrsten turnir, lahko pogledamo G-League, NBA razvojno ligo, kjer bodo ta december organizirali prvo tovrstno tekmovanje: Winter Showcase 2019

To tekmovanje, ki se ima zgoditi v Las Vegasu, najmanj zimskem kraju v ZDA, bo potekalo med 19. in 22. decembrom. Ekipe bodo razvrščene od 1. do 28. mesta glede na položaj na lestvici. Najboljše štiri ekipe bodo igrale za naslov, preostale ekipe pa bodo razporejene v skupine po štiri in tekmovale za naziv prvaka svoje grupe.

Moštva tako tekmujejo po principu izločanja vse do polfinala in finala, zmagovalna franšiza pa osvoji 100 tisoč ameriških dolarjev v primeru G-League in verjetno nekaj (deset) milijonov v primeru lige NBA. In kako bi tovrstno tekmovanje izgledalo, če vzamemo lestvico NBA na dan 6. 12. 2019?

Za prvaka:

Los Angeles Lakers
Milwaukee Bucks
Boston Celtics
Denver Nuggets

Skupina 1:

Los Angeles Clippers
Dallas Mavericks
Toronto Raptors
Miami Heat

Skupina 2:

Philadelphia 76ers
Houston Rockets
Indiana Pacers
Utah Jazz

Skupina 3:

Brooklyn Nets
Minnesota Timberwolves
Phoenix Suns
Orlando Magic

Skupina 4:

Portland Trail Blazers
Oklahoma City Thunder
Sacramento Kings
Charlotte Hornets

Skupina 5:

Chicago Bulls
Detroit Pistons
San Antonio Spurs
Washington Wizards

Skupina 6:

Memphis Grizzlies
New Orleans Pelicans
Cleveland Cavaliers
Atlanta Hawks

Zaradi števila ekip v ligi NBA bi tako New York Knicks in Golden State Warriors ostali brez nastopa na pokalnem tekmovanju. Mogoče pa je tako tudi bolje.