Čančarju se je uresničila velika želja

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Vlatko Čančar bo v prihajajoči sezoni kot dvanajsti Slovenec zaigral v najmočnejši ligi na svetu. Prek luže mu bosta družbo delala Luka Dončić in Goran Dragić, pred njimi pa so na parket lige NBA imeli možnost stopiti še Zoran Dragić, Uroš Slokar, Beno Udrih, Saša Vujačić, Boštjan Nachbar, Primož Brezec, Rašo Nesterović, Anthony Randolph in Marko Milič.

Ko se je letos Čančar namenil v Las Vegas, kjer je v dresu Nuggetsov igral Poletno ligo, so mu Denverčani dali priložnost, da piše t. i. Vlatko’s blog, v katerem je beležil svoje misli in pričakovanja pred in med igranjem Summer League. Tako je zapisal Vlatko v svojem blogu 27. junija 2019, ko je igranje v ligi NBA še vedno bila samo želja.

 

Zdravo, navijači Nuggetsov,

Tukaj je Vlatko, ki bom z vami delil moje izkušnje iz Poletne lige v prihajajočih tednih.

Navdušen sem, da se lahko v Denverju pripravljam na Poletno ligo s košarkarji, s katerimi bom soigralec v Las Vegasu. Gre za talentirano skupino in zanimivo bo videti kako daleč lahko pridemo, če se spoznamo in razvijemo dobro kemijo. Jaz sem osredotočen na to, da si izborim mesto v ekipi Denver Nuggets za naslednjo sezono.  To bi bila zame velika stvar in nadaljeval bom s skromnostjo in trdim delom v upanju, da izpolnim ta cilj.

Odkar sem bil izbran s strani Nuggetsov leta 2017, sem imel priložnost, da sem se pogovarjal z dvema našima evropskima košarkarjema Nikolo Jokićem in Juanchom Hernangomezom. Z Nikolo sem se pogovarjal minulo poletje in s Juanchom kadarkoli sta se najini reprezentanci srečali na parketu. Oba sta bila zelo vzpodbudna in mi dejala, da naj se izkažem ter pokažem zakaj si zaslužim mesto v NBA-ju.

Vem, da lahko pomagam Nuggetsom, saj sem pozorno spremljal njihove igre. Ko je ekipa igrala v končnici sem čakam do enih zjutraj, da sem jih lahko gledal v Evropi. Čeprav gre za mlado skupino z malo izkušnjami v končnici, je ta ekipa presegla pričakovanja in igrala na zelo visokem nivoju. Vse kar so rabili je bilo nekaj več sreče, kar v športu včasih naredi razliko. Zelo sem navdušen nad tem kar je moštvo doseglo lansko leto in še posebej nad prihodnostjo.

Osebno želim graditi na dobri sezoni, ki sem jo imel s San Pablo Burgos v Ligi ACB. Imam občutek, da sem dozorel in se dodatno razvil v svoji drugi sezoni pri klubu. Vesel sem, da sem lahko igral s tako super skupino fantov v Španiji. Konkurenca je bila res zahtevna in ob koncu sezone sem bil imenovan v peterko najboljših mladih košarkarjev. To je priznanje za trud in predanost, ampak menim, da bi lahko osvojil tudi nagrado za najboljšega mladega igralca. Je kar je. Nedvomno je dobra motivacija za prihodnost. 

Ker sem prepričan, da niste videli preveč mojih posnetkov iz Evrope; če bi se moral primerjati s katerim košarkarjem iz NBA-ja, bi to verjetno bil Bojan Bogdanović. Oba sva visoka igralca, oba sva lahko fizična in igrava pod obročem, ampak lahko igrava tudi na polrazdalji in zadeneva izza črte za tri. Ne pravim, da imam vse kar ima on sedaj, ampak moj način igre je pa podoben.

To je to kar imam za vas zaenkrat.

 

To je to. Čančarju je uspelo. V njegovih košarkarskih veščinah bodo tako v naslednji sezoni lahko uživali vsi navijači Denverja, nedvomno pa tudi številni Slovenci, ki bodo imeli še en razlog več za nenaspanost in čakanje do enih zjutraj.