Butler odločil tudi drugo tekmo, Dragić najboljši strelec; Houstonu sedma tekma

Rubrika: Liga NBA

Miami je dobil še šesto zaporedno tekmo končnice v Orlandu. Še na drugi tekmi je so bili Goran Dragić in soigralci boljši od prvih nosilcev iz Milwaukeeja. Dragić je bil najboljši strelec Miamija, dosegel je 23 točk, na prav vsaki tekmi končnice je presegel mejo 20-ih točk. Ob izenačenju in izteku igralnega časa je končni rezultat z dvema zadetima prostima metoma postavil Jimmy Butler.

Miami je bil boljši skozi celotno tekmo, Milwaukee je vodil samo dvakrat, zadnjič na začetku zadnje četrtine. V zadnjo minuto in pol tekme je Miami krenil s sedmimi točkami razlike, Milwaukee pa je z agresivno igro v obrambi, ukradenimi žogami in izsiljeno osebno napako Middletona pri metu za tri točke nad Dragičem tik pred koncem prišel do izenačenja.

Miami je imel napad za zmago, do težkega meta je ob zvoku sirene prišel Butler, nad katerim pa so na presenečenje Milwaukeeja sodniki piskali osebno napako Giannisa in z zadetima prostima metoma je Butler poskrbel za novo zmago Miamija, ki ima tako izredno lepo izhodišče, da se uvrsti v konferenčni finale.

Dragić je igral 33 minut in za 23 točk porabil 18 metov, dosegel je 4 trojke (8 metov), dodal je tudi 5 skokov in 4 asistence. Tyler Herro je dosegel 17 točk, še 5 igralcev Miamija je preseglo mejo desetih točk.

 

Na drugi strani je Giannis odigral veliko boljšo tekmo od prve, dosegel 29 točk in 17 skokov, Middleton je dodal 23 točk, toda vse to je bilo premalo za prvo zmago Milwaukeeja v seriji.

Houston je v sedmi tekmi po napeti in živčni končnici premagal Oklahomo in se bo v polfinalu zahodne konference pomeril z ekipo LA Lakers.

Nobena ekipa si na tekmi ni priigrala dvoštevilčne prednosti, v zaključek tekme pa sta stopili povsem poravnani. Najprej je P.J. Tucker po podaji Hardna poskrbel za vodstvo Houstna, na drugi strani pa se je Harden izkazal še v obrambi, saj je blokiral met za tri točke novinca Dorta, ki je dosegel 30 točk. Oklahomi tudi po ponovni posesti žoge in zgrešenemu prostemu metu Galinarija v zadnji sekundi ni uspelo priti do položaja za met in Houston je prišel do zmage.

Gordon in Covington sta za Houston dosegla 21 točk, Westbrook 20. Za Oklahomo je poleg razigranega Dorta Chris Paul dosegel trojnega dvojčka – 19 točk, 11 skokov in 12 asistenc, s čimer je postal najstarejši igralec v zgodovini, ki mu je to uspelo na sedmi tekmi končnice.

Liga NBA, 2.9.:

Miami – Milwaukee 116:114

Oklahoma – Houston 102:104