Budućnost prvak Lige ABA, sodniki gledali posnetke

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Črnogorci so prišli, videli in zmagali. Tako bi lahko opisali po vojaško kar marš Budućnosti skozi letošnji finale Lige ABA. Po breaku v Beogradu so dvakrat slavili še doma, sinoči s 77:73 in postali najboljši v regiji.

Liga ABA, finale, 4. tekma, 14.4.
BUDUĆNOST – Crvena zvezda 77:73 (22:15, 14:23, 24:19, 17:16)
(Gordić 18, Ivanović 17, Barović 14; Rochestie 14, Omić 12, Feldeine in Dobrić po 11)

„Zvezde nocoj zagotovo ne bo v dvorano,“ je še pred tekmo grozil prvi mož Zvezde Nebojša Čović, ki je bil kategorično nezadovoljen z delom delegatorja sodnikov Iztokom Remsom in slovenskim arbritrom Damirjem Javorjem. Kljub temu se je Zvezda pojavila na tekmi in tja do 25. minute igrala dobro, zbrano. No ja, to je treba priznati: tudi sodniki so na tej četrti tekmi večkrat kot sicer pozorno gledali počasne posnetke. Sodila je trojka Radović, Pukl, Petek.

Vodili so 41:49, potem je trener domačih Aleksandar Džikić vzel minuto odmora, do konca tekme se gostje niso več sestavili. Sledila je domača serija 19:8, ki so jo gostje prekinili le z vodstvom 68:70, ko je Ognjen Dobrić zadel za zadnje vodstvo Beograjčanov.

Za tem je naredil napaki tisti, ki je en bi smel. Branilec Rochestie je zapravil dve žogi, domačini so darilo izkoristili, zadnji udarec pa je Zvezdi prizadejal Nikola Ivanović s košem za 77:70!
dobre pol minute pred koncem je moral iz dvorane uradni napovedovalec, ki je še pred koncem tekme napovedal svečano ceremonijo. Ni se motil, a oglasil se je prehitro. Slavje Budućnosti se je lahko začelo – v šestih medsebojnih tekmah so jih v tej sezoni dobili kar pet!

MVP finala je postal Nemanj Gordić (18 točk, 5 podaj), pri Zvezdi se je več pričakovalo od Ennisa (5 točk, 4 podaje), Lessorta (7 točk, 4 skoki), Feldeinea (11 točk). Vnovič je na nivoju finale odigral Alen Omić (12 točk, 10 skokov).

„Spiš ti mirno, ki si odpisal iz Cedevite Gordu, takšnega igralca in takega človeka. Vsa časa Budućnost, iskrene čestitke,“ pa je na temo finala Lige ABA dodal Mirza Begić.