Budućnost in Mornar iščeta način, kako vrniti Američane

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

V Črni gori bodo jutri, 6.5.,  košarkarji lahko začeli z individualnimi treningi, v ponedeljek, 18.5., pa bodo na delu celotne ekipe. V košarkarskih klubih Budućnost in Mornar pa že razmišljajo, kako bi v ekipo vrnili ameriške košarkarje. Procedura bo dokaj zahtevna. Še bolj kot pa je že zdaj jasno, da bo trajalo. Morda celo mesec dni!

To je sedmerica, ki jo čakajo v Podgorici oz. Baru: Justin Cobbs, Hassan Martin, Sean Kilpatrick, Derek Needham, Isaiah Whitehead, Jacob Pullen, Dario Nathan Hunt.

Ko bodo Američani uspeli zapustiti domovino in sploh prileteti v Evropo, jih v Črni gori čaka najprej 14 dni karantene. Temu bodo dodali, tako piše podgoriški dnevnik Vijesti, še dva tedna samoizolacije. Drugače povedano: po dveh mesecih brez tekem in treningov bi košarkarji ostali še brez meseca dni vadbe. A to so nujni ukrepi, ki jih je potrebno spoštovati.

Se pa je pojavila možnost, da bi po preživeti karanteni košarkarje večkrat testirali. V primeru, da bi bili testi negativni, bi lahko preskočili 14 dni samoizolacije.

Spomnimo: Budućnost je redni del Lige ABA sklenila na 3. mestu, Mornar se bori za 4. mesto in mesto v polfinalu. Kako bo z Ligo ABA, bo jasno po 24. maju, ko bo svojo odločitev sprejela Evroliga.