Bryant, Garnett in Duncan v Hišo slavnih

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Kar se je že nekaj časa govorilo, se bo danes tudi uradno zgodilo. Trije legendarni NBA košarkarji, na čelu s tragično preminulim Kobejem Bryantom, bodo danes uradno uvrščeni na seznam za sprejem v Hišo slavnih. To sta še Kevin Garnett in Tim Duncan, ki sta se prav tako kot Kobe Bryant upokojila leta 2016. To seveda ni nobeno presenečenje, vse tri je namreč ta čast doletela že ob prvi priložnosti, ali kot rečejo Američani “on the first ballot”.

Veliki trio je skupaj v svoji karieri osvojil kar 11 prstanov in 4 MVP nagrade. Tim Duncan je še naprej tesno povezan s košarko, trenutno deluje kot pomočnik svojega dolgoletnega trenerja Gregga Popovicha, Kevin Garnett deluje kot strokovni komentator, Kobe Bryant pa je pred tragično nesrečo začenjal svojo poslovno in ustvarjalno pot in tudi osvojil Oskarja za kratek film “Dear Baskeball”.

Poleg velike trojice naj bi bili danes oznanjeni še Eddie Sutton, Tamika Catchings, Kim Mulkey, Barbara Stevens in Rudy Tomjanovich. Uradna slovesnost je načrtovana konec avgusta.

Kobe Bryant bo zagotovo glavno ime letošnjega sprejema v Hišo slavnih. Še preden je bilo izvedeno uradno glasovanje je predsednik Hiše slavnih Jerry Colangelo oznanil, da bo Kobe letos sprejet v sveti hram slavnih. O Kobeju seveda ni potrebno izgubljati besed. V svoji karieri je osvojil kar 5 šampionskih prstanov, bil 2x MVP Finala, 1x MVP rednega dela. Poleg tega je četrti na večni lestvici točk s 33.643 točkami, 18x je sodeloval na All Star tekmi, od tega 15x v prvi postavi, 11x pa je bil tudi izglasovan v prvo peterko sezone (All-NBA selection). Velika škoda, da ga ne bomo imeli priložnost videti, kako osebno sprejema to nagrado.