Brutalno iskreni Prepelič: “Lahkih tekem v teh kvalifikacijah ni!”

Rubrika: Reprezentanca

»Švedska ni slaba ekipa. Dobro se je pripravila na našo igro, zato smo morali pokazati vse svoje znanje in izkušnje. Fantom sem med odmorom dejal, da tekma ni šprint, ampak maraton. Treba je bilo utrujati tekmeca in ga na koncu streti. Dober začetek kvalifikacij, je krasna spodbuda za naprej,« je po še drugi zmagi v kvalifikacijah za SP 2023 v nekaj dneh povedal selektor Aleksander Sekulić.

»Za seboj imamo dve težki in izenačeni tekmi, predvsem pa dve zmagi in vodstvo v skupini. Tako kot proti Hrvaški smo tekmo odprli precej medlo, povsem drugače kot tekmec, ki je zadeval z vseh strani. V drugem polčasu smo zaigrali agresivneje v obrambi ter z dobro kolektivno predstavo prišli do zaslužene in pomembne zmage,« je dodal kapetan Edo Murić.

»Lahkih tekem v teh kvalifikacijah ni. Že v prejšnjih smo se opekli in s fanti smo se dogovorili, da ne smemo manjkati na naslednjem velikem tekmovanju. Imamo zlato generacijo z Luko Dončićem na čelu in vsi si želimo znova igrati z njim. Imamo homogeno ekipo, v kateri so naloge jasno razdeljene. Danes sva izstopala jaz in Blažič, v prvem polčasu Nikolić, zadnjič Rupnik, … To je naša moč. Odlično je, da smo dve tesni tekmi prevesili v svojo korist in začeli kvalifikacije z dvema zmagama,« pa je na realnost opozoril razigrani Klemen Prepelič.

V drugi tekmi skupine C je do prve zmage prišla Finska, ki je na domačem parketu s 77:71 ugnala Hrvaško. Po uvodnem kvalifikacijskem ciklu je #mojtim tako z dvema zmagama vodilna reprezentanca skupine. Kvalifikacije se bodo nadaljevale februarja prihodnje leto, ko se bodo Slovenci dvakrat pomerili s Finci. V petek, 25. februarja bodo najprej gostovali ter v ponedeljek, 28. februarja igrali še pred domačimi navijači.

Svetovno prvenstvo bo sicer na sporedu med 25. avgustom in 10. septembrom 2023, gostile pa ga bodo Indonezija (Džakarta), Japonska (Okinava) in Filipini (Manila).