Brez tekme morda tudi Miami, liga se trudi nadaljevati prvenstvo

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Liga NBA je morala zaradi okužb prestaviti še dve tekmi: tekmo Dallas – New Orleans, ki bi se morala odigrati v noči na torek, in tekmo Chicago – Boston, ki bi morala biti na sporedu v noči na sredo. Vprašljiva je tudi tekma med Miamijem in Philadelphio, saj je moralo kar osem igralcev Miamija, med njimi tudi Goran Dragić, v osamitev zaradi stika z okuženim Averyjem Bradleyem.

 

Vse več je tako pozivov k začasni prekinitvi lige, saj se zdi, da je v tem trenutku situacija že ušla izpod nadzora, zaradi izjemno okrnjenih zasedb nekaterih ekip pa se pod vprašaj postavlja tudi regularnost tekmovanja. Vsa ta vprašanja bodo skušali na izrednem sestanku rešiti tudi lastniki ekip in vodstvo lige NBA. V vsakem primeru bo liga še zaostrila varnostne ukrepe in še zmanjšala možnost prenosa okužb.

 

Tekmovanje pa seveda z izjemo zgoraj naštetih tekem poteka naprej.

Najbolj napeto je bilo v Portlandu, kjer so domačini dosegli še tretjo zaporedno zmago, čeprav so konec prvega polčasa zaostajali že za 17 točk, če v začetku zadnje četrtine pa 14. Odločilni koš je dosegel CJ McCollum, na drugi strani pa ob izteku časa ni uspelo Siakamu. McCollum je bil tudi najboljši strelec tekme, dosegel je 30 točk.

 

Med najbolj vročimi igralci lige ostaja Bradley Beal, ki je za tretjo zmago Washingtona, ki bo zaradi poškodbe dva tedna brez Westbrooka, proti Phoenixu dosegel 34 točk.

 

V tesni končnici je zmagal tudi Sacramento doma proti Indiani. Tekmo je s silovitim zabijanjem ‘zapečatil’ De’Aaron Fox.

 

Liga NBA, 11.1.

New Orelans – Dallas prestavljena tekma

New York – Charlotte 88:109

Memphis – Cleveland 101:91

Milwaukee – Orlando 121:99

Phoenix – Washington 107:128

Philadelphia – Atlanta 94:112

Toronto – Portland 111:112

Indiana – Sacramento 122:127