Brez Rogaške v Ligi ABA2

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Jutri, v ponedeljek, se izteče rok, ko se morajo ekipe, ki so dobile vabilo v Ligo ABA 2, izreči o svojem sodelovanju. Zdaj je že jasno, da v letošnji regionalni ligi na bo zasedbe KK Rogaška, ki je na klubski spletni strani pojasnila svoje razloge.

Dobilo povabilo

Rogaška si je v predčasno končani sezoni priborila nastopanje v mednarodnem tekmovanju tudi za sezono 2020/21. Po odločitvi skupščine ABA lige j.t.d. je klub v začetku junija s strani športnega direktorja tekmovanja tako prejel povabilo, odločitev o igranju pa je bilo potrebno sprejeti do 15. junija 2020. Po opravljenih razgovorih je vodstvo Košarkarskega kluba Rogaška sprejelo odločitev, da bi bilo glede na situacijo s COVID-19 sodelovanje v tekmovanju preveliko tveganje, so zapisali v klubu in dodali:

„Kot glavne negotovosti imamo ob morebitnem drugem valu namreč v mislih predvsem prehajanje državnih meja in različne režime po posameznih državah, ki jih je v tem trenutku nemogoče napovedati in načrtovati. Ob tem klubom ostajajo vsi stroški igralcev in osebja tudi v primeru morebitne vnovične prekinitve prvenstev. Potrudili se bomo, da si bomo skozi igranje v domačem prvenstvu znova priigrali uvrstitev v ABA Ligo 2 v sezoni 2021/2022, ko bodo verjetno znane že vse posledice in ukrepi zaradi koronavirusa.“

Po vsem zapisanem sodeč bo Slovenijo v Ligi ABA2 zastopal domžalski Helios Suns.