Brez Kramplja, Mulalića in Zagorca

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarski klub Cedevita Olimpija po dogovoru o sporazumni prekinitvi pogodbe zapuščajo Mirko Mulalić, Saša Zagorac in Martin Krampelj. Vsi trije so se Zmajem pridružili minulo poletje.

Po dogovoru o sporazumni prekinitvi pogodbe, ljubljansko Cedevito Olimpijo zapuščajo Mirko Mulalić, Saša Zagorac in Martin Krampelj. Vsi trije košarkarji so se v Zmajevo gnezdo preselili pred začetkom tekmovalne sezone 2019/20. Vodstvo kluba bo v prihodnjih dneh nadaljevalo s sestavo moštvo za tekmovalno sezono 2020/21.

Mirko Mulalić, sicer otrok ljubljanskega kluba, je v sezoni 2019/20 na parket stopil na 17 tekmah Lige ABA, dveh tekmah 7Days EuroCupa, vseh štirih preizkušnjah v Pokalu Spar, ter na obeh tekmah Lige Nova KBM za prvaka. Na regionalni sceni je v 12,9 minutah, ki jih je preživel na igrišču, dosegal 2,4 točke, 0,6 podaje in 0,6 skoke na tekmo, v Evropskem pokalu pa je na dveh tekmah dosegel 10 točk. V slovenskem pokalnem tekmovanju je skupno dosegel šest točk, v državnem prvenstvu pa se ni uspel vpisati med strelce.

Martin Krampelj je v tej sezoni zaigral na treh tekmah v dresu Cedevite Olimpije, ter na 10 tekmah v dresu Andore, kot posojeni košarkar ljubljanskega kluba. V moštvu Andore se je preizkusil na sedmih tekmah španskega državnega prvenstva, ter v povprečju dosegal 1,9 točke in 1,0 skoka v 6,7 minutah igre, in treh tekmah 7Days EuroCupa, ter beležil 3,3 točke in 2,0 skoke v malo več kot osmih minutah igre. V slovenskem državnem prvenstvu je zaigral na dveh tekmah in skupno dosegel pet točk, v Pokalu Spar pa se na drugi četrtfinalni tekmi proti Šenčurju ni uspel vpisati med strelce.

V tekmovalni sezoni 2019/20 je Saša Zagorac zaigral na dveh tekmah Pokala Spar. Na drugem obračunu četrtfinalnega niza s Šenčurjem je na parketu preživel 20 minut in v tem času osmim točkam dodal štiri skoke, v dveh minutah finala s Koper Primorsko pa se ni uspel vpisati med strelce.