Brez Blažiča boljši od Zadra

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Moštvo Cedevite Olimpije se je na obračunu z Zadrom vrnilo na zmagovalne tirnice v Ligi ABA. Na srečanju 22. kola v Areni Stožice so Zmaji goste iz Dalmacije odpravili s 77:56.

Moštvena ter borbena predstava sta bili ključ do šestnajstega zmagoslavja v Ligi ABA. Košarkarji Cedevite Olimpije so bili po 40 minutah košarke od gostov iz Zadra uspešnejši s 77:56. Na prvenstveni razpredelnici so se Zmaji znova zavihteli na mesto, ki prinaša uvrstitev v končnico.

Pod žarometi stoženske lepotice je četa Jurice Golemca s trdno obrambo uspela omejiti najmočnejša napadalna orožja gostov, ki so do polčasa dosegli zgolj 21 točk. Na drugi strani igrišča so se košarkarji v zeleno-oranžni športni opravi zanašali na hitro tranzicijsko igro, preko katere so dosegli več kot četrtino točk. Strelsko breme kapetana Jake Blažiča, ki je srečanje z Zadrom izpustil zaradi zdravstvenih težav, so nase prevzeli košarkarji s klopi, predvsem Rion Brown in Luka Rupnik. Vodstvo, ki je ob polčasu znašalo 12 točk, so Ljubljančani do konca obračuna povišali na 21 in poskrbeli, da sta dve točki ostali v Ljubljani.

Brown je tekmo zaključil kot najboljši strelec srečanja. Svojim 20 točkam je dodal šest skokov. Mikael Hopkins je ob 15 točkah zbral osem skokov. Dvomestna sta bila še Edo Murić (13 točk, šest skokov) in Kendrick Perry (10 točk, pet podaj). Rupnik je v svojo osebno statistiko vpisal devet točk, Jarrod Jones jih je dodal pet.

Moštvo Cedevite Olimpije se bo z novim izzivom v regionalnem tekmovanju spoprijelo prihajajoči petek, ko bodo varovanci Jurice Golemca zmago iskali na gostovanju v Košarkarskem centru Dražena Petrovića pri zagrebški Ciboni. Še pred tem bodo košarkarji iz Zmajevega gnezda aktivni v državnem prvenstvu, kjer jih v torek čaka obračun s Krko v Novem mestu.

LIGA ABA, 22. KOLO

Arena Stožice (Ljubljana), sobota, 20. marec:
CEDEVITA OLIMPIJA – ZADAR 77:56(20:12, 14:9, 20:21, 23:14)
Cedevita Olimpija: 
Perry 10 (5 podaj), Hopkins 15 (8 skokov), Duščak, Murić 13 (6 skokov), Rupnik 9, Brown 20 (6 skokov), Hodžić 2, Jones 5, Ščuka, Marinković, Dimec 4.