Boston odpihnil Toronto, Clippersi povedli proti Denverju

s kategorijo
Novice
.

Po tem , ko je Boston zapravil prednost 2:0 v seriji z aktualnimi prvaki, so mnogi pričakovali, da je sedaj psihološka prednost na strani igralcev Toronta. Toda na četrti tekmi je bila na igrišču samo ena ekipa – igralci Bostona so vodili celo tekmo, že ob polčasu je prednost narasla na 27 točk, na začetku tretje četrtine pa na 20 in tekma je bila praktično odločena.

Jaylen Brown je dosegel 27 točk (Boston je letos zmagal na vseh 15-ih tekmah, kjer je Jaylen dosegel vsaj 25 točk), prva peterka Bostona pa je na koncu dosegla 48 točk več od prve peterke Toronta, kjer je Fred VanVleet kot najboljši strelec dosegel 17 točk. Toronto je v prvi četrtini dosegel samo 11 točk.

Sta se pa razen izjemno razpoložene prve peterke Bostona med strelce vpisala le še dva igralca s klopi – Wannamaker je dosegel 15 točk, Grant Williams pa 3.

Veliko bolj napeta je bila tekma med Denverjem in LA Clippersi. Vse do sredine zadnje četrtine je bila tekma izenačena, nato pa so igralci Denverja v petih minutah dosegli samo en koš iz igre, in Clippersi so se lahko malenkost odlepili in poskrbeli, da se Denver ni mogel več resno približati, čeprav sta Murray in Jokić v končnici tekme zapretila.

Paul George je bil najboljši strelec tekme z 32-imi točkami, ponovno pa je vsestransko predstavo prikazal Kawhi Leonard, ki je dosegel 23 točk, 14 skokov in 6 asistenc, ob koncu tekme pa je poskrbel tudi za potezo tekme, ko je s konico sredinskega prsta blokiral zabijanje Murraya.

 

Nikola Jokić je dosegel 32 točk, 12 skokov in 8 asistenc, na njem se je ‘iztrošil’ tudi Ivica Zubac, ki je tekmo predčasno končal zaradi osebnih napak. Michael Porter Jr. je dosegel 18 točk, med drugim tudi silovito zabijanje čez Harrela, ter 10 skokov.

 

Liga NBA, 7.9.:

Boston – Toronto 111:89

La Clippers – Denver 113:107