Bosta Olimpija in Ilirija združila moči?

v rubriki
Nižje slovenske lige
s kategorijo
Novice
.

Po Ljubljani se je v zadnjih tednih razširila vest, da bi lahko Union Olimpija in Ilirija združila moči. Po domače povedano: Olimpijo bi pahnili v propad, dolgov ne bi bilo treba poplačati, za prvoligaško košarko v Ljubljani pa bi poskrbela Ilirija, ki bi ji Olimpija dala še del svojega imena. Sliši se preprosto. A je tudi izvedljivo?

doncic sasa

Saša Dončić je z Ilirijo napravil veliko delo (foto: Drago Perko/kosarka.si)

Fiba vse vidi

Scenarij naj bi šel takole: Olimpija si pred državnega prvenstva zagotovi mesto v Ligi ABA, kjer pa ne nastopi, saj mesto v regiji proda Iliriji. Če bi to že kdo ‘požegnal’ (v kar sicer dvomimo), pa mimo dolgov tako zlahka ne bi šlo. Fiba bi bila še kako pozorna pri izterjavi zaostalih obveznosti. V oči pa bi ji zagotovo padlo, da identični sponzorji podpirajo Olimpijo Ilirijo, kot so poprej v propad pognano Olimpijo. Tega Fiba ne bi dovolila, dolgovi bi ostali.

Finance in igralci

Ilirija je zgodba o uspehu oz. kaj se da narediti, če ima nekdo košarko resnično rad. Ekipa, zbrana okoli Saše Dončića, je naredila velik posel, dejansko je zasedba na pragu Lige Nova KBM. Zdaj pa se bo za Dončića in zasedbo pravo delo šele začelo. V prvi vrsti si Dončič prizadeva, da najde generalnega sponzorja, ki bo podprl košarkarsko zgodbo iz ljubljanske Šiške. Okrepiti bo treba tudi igralski kader – danes sloni zadeva na trojici veteranov – Jasminu Hukiću, Stipetu Modriću in Goranu Jagodniku, ki pa razmišlja, da konča aktivno kariero in si najde drugo delo.

Poravnali naj bi

Olimpija ima za slaba dva milijona dolgov. Ki naj jih poplača. Če so komu kaj obljubili, naj se to uredi. Tako ali drugače. Tega se v Olimpiji tudi zavedajo in vztrajajo, da jih zanima dogovorna poravnava in nadaljevanje nastopanja pod imenom Unionom Olimpija. Zato je jasno, da v tem hipu povezovanje med Ilirijo in Olimpijo ni mogoče.

Ni pa izključeno, da se Ilirija preselil v Halo Tivoli.