BOMBA: Jure Zdovc velika želja Panathinaikosa!

v rubriki
Naši na tujem
s kategorijo
Novice
.

Selektor slovenske reprezentance Jure Zdovc bi lahko kaj kmalu naredil največji preskok v svoji dosedanji karieri. Po poročanju portala Eurohoops je 48-letnik strokovnjak glavni kandidat za klop slovitega grškega Panathinaikosa!

Jure Zdovc

Obe strani naj bi že pričeli pogajanja za podpis pogodbe. Atenčani že nekaj let stavijo na preverjene trenerje iz balkanskega bazena. Tako so po izjemni eri Željka Obradovića pred letošnjo sezono ustoličili Duška Ivanovića,  s katerim pa so se v mesecu maja razšli. Od tedaj klub vodi Sotiris Manolopoulos, ki pa naj ne bi bil dolgoročna rešitev, temveč je to prav Jure Zdovc. Omeniti velja, da je pri Panathinaikosu nekdaj deloval tudi Slobodan Subotić, sicer veliki Zdovčev prijatelj.

Zdovc ima s trenutnim delodajalcem Gaziantepom še enoletno pogodbo, a mu le ta ne preprečuje morebitne selitve, kajti prekine jo lahko na lastno željo. Predtem je vodil Split, Slovan, Iraklis, Bosno, Union Olimpijo in Spartak, od lani pa v drugi epizodi zaseda selektorsko mesto Slovenije.