Bolhar prvi prvak 1. sobne košarkarske lige na svetu

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Zmagovalec Nova KBM prve sobne košarkarske lige je postal šestnajstletni Ožbej Bolhar. V finalnem izzivu, ki je bil sestavljen iz treh različnih metov je ugnal Nino Grobelšek, Črta Lipovška in Ano Berišaj. V tednu dni tekmovanja so sobni košarkarji Nova KBM prve sobne košarkarske lige v provizorične koše zmetali več kot 2700 parov nogavic.

Štirje finalisti so na poti do finala morali najhitreje opraviti s petimi košarkarskimi izzivi. Finalna zgodba pa je bila za odtenek drugačna. Tokrat je odločala zgolj natančnost finalistov, saj so se zadeti meti točkovali in seštevali, s težavnostjo izziva pa je rasla tudi vrednost posameznega zadetega koša.

Črt 3. po dodatni igri

Po prvem izzivu je najbolje kazalo Ani, a je po izzivu meta s slabšo roko vodstvo prevzel Ožbej in le tega zadržal tudi po zadnjem izzivu, ko so tekmovalci nogavice metali s hrbtom obrnjeni proti košu. Ožbej Bolhar je na koncu zbral 27 točk, Nina Grobelšek jih je na drugem mestu imela 18, Črt in Ana pa sta si s po 17 doseženimi točkami delila tretje mesto. Tako sta se pomerila v dodatnem izzivu, ki ga je osvojil Črt.

Šestnajstletni dijak domžalske gimnazije Ožbej Bolhar je do dvanajstega leta treniral tenis, nato pa se je odločil za košarko. Danes je član Heliosa, po zmagi in osvojenem naslovu prvaka Nova KBM prve sobne košarkarske lige pa je povedal: ”Za košarko sem se morda odločil tudi zaradi tega, ker sta jo tako mami kot oči trenirala in sta aktivna še danes. Imam dobri dve leti mlajšega brata Lovra, oba pa sva člana košarkarskega kluba Helios Suns, ki je zame najboljši klub v Sloveniji. Sobna košarkarska liga se mi zdi super, tako ideja kot izvedba. Za tekmovanje je bil pri nas doma najbolj navdušen brat Lovro, ki je skoraj prišel do finala, v finalu pa je bil moj največji navijač. Končne zmage sem zelo vesel.”

Pokal in nagrada

Vsi udeleženci finalnega turnirja bodo prejeli praktične nagrade, Ožbej pa si bo lahko dneve po osvojitvi naslova prvaka krajšal s Sony PlayStation 4. V vitrini mu bo družbo delal pravi pokal za prvaka Nova KBM prve sobne košarkarske lige.

Finalni turnir je v neposrednem spletnem prenosu na YouTube kanalu Košarkarske zveze Slovenije komentiral izvrstni slovenski imitator Jure Mastnak, družbo iz svojih domačih izoliranih komentatorskih sob pa so mu delali strokovni gostje Zmago Sagadin, Ivo Milovanovič, Dušan Hauptman in Miran Ališič.

Nad košarkarsko popestritvijo vsakdanjika so bili navdušeni tudi v banki Nova KBM, ki je zadnjih nekaj let srebni sponzor Košarkarske zveze Slovenije. Potem, ko se po Nova KBM imenuje najmočnejše slovensko moško klubsko tekmovanje, se bodo s košarkarskimi idoli lahko poistovetili vsi, ki so se preizkusili v sobni različici košarke. ”Zadovoljen sem kako hitro, jasno in odločno se je na odpoved Lige Nova KBM odzvalo vodstvo Košarkarske zveze Slovenije. KZS je po mojih informacijah edina nacionalna športna zveza, ki je prenehanje tekmovanja v dvoranah obrnila v priložnost, košarko pa v nekaj dnevih naredila viralno in preselila v dnevne sobe. Nova KBM je digitalna banka, banka prihodnosti in naše storitve je možno opravljati iz udobja doma. Iz sedežne garniture, če želite. Tako da nam je ta zasuk predstavljal izziv, a hkrati priložnost, ki je sovpadala z našo zgodbo bančništva od doma. Skupaj s KZS smo torej stopili tudi na ta parket, parket dnevnih sob Slovencev, navdušenih nad košarko. Ostanimo doma, ostanimo zdravi, ostanimo povezani in igrajmo košarko.”, je dejal Jure Bračko, direktor korporativnega komuniciranja in strateškega marketinga pri Nova KBM banki.