Boleč poraz proti Nemčiji, poškodba kapetanke

s kategorijo
Novice
.

Slovenska reprezentanca deklet do 20 let je v ponedeljek odigrala zadnji obračun v skupinskem delu evropskega prvenstva. Slovenke so se pomerile z izbrano vrsto Nemčije in izgubile s 65:82. Slovenija je tako skupinski del končala z zmago in dvema porazoma. Slovenija bo tekmo osmine finala igrala v sredo ob 15.45 proti Italiji.

EP DU20, 1. del, 3. krog, 9.7.
Slovenija – NEMČIJA 65:82 (23:26, 11:16, 20:19, 11:21)

Strelke za Slovenijo: Friškovec 17, Goršič 16 (7 skokov), Krošelj 10 (6 skokov, 5 podaj), Gabrijel 6, Pamić, Cvijanović in Zoran po 4, Dautović (5 skokov) in Kozina Bubnič po 2, Jesenšek, Einfalt, Špoljar.

Manj kot 17 ur po koncu tekme druge tekme na evropskem prvenstvu so Slovenke še tretjič stopile na parket v Sopronu. Nasproti jim stala reprezentanca Nemčije, ki do današnjega srečanja še ni imela zmage.

Srečanje proti Nemčiji se je za slovensko reprezentanco začelo zelo nesrečno, saj se je že po treh sekundah igre poškodvala kapetanka slovenske izbrane vrste, Aneja Einfalt, ki v nadaljevanju obračuna ni več nastopila. Tekmo sta obe reprezentanci začeli zelo agresivno, nobeni izmed ekip pa si v prvih desetih minutah ni uspelo priigrati višje prednosti. Prvi četrtina se je končala z izidom 26:23 v korist Nemčije.

Drugo četrtino so bolj odločno začele nemške košarkarice, ki so bile ves čas v vodstvu, najvišja prednost je znašala 14 točk. Do najdaljšega odmora na srečanju so varovanke Predraga Radovića zaostanek zmanjšale na osem točk. Nemke so v prvem polčasu bile izrazito boljše v skoku (25:16).

V tretji četrtini se Slovenke, ki niso imele strelsko uspešnega dneva, neuspešno poskušale ujeti priključek z nasprotnicami. Tudi v zadnjem delu slovenske igralke niso našle odgovora na nemško igro in zaostanek se je iz minute v minuto povečeval. Na koncu so Nemke zmagale z 82:65. Nemške košarkarice so na koncu zbrale kar 29 skokov več od Slovenk (57:28). Slovenske reprezentantke so v 22 poskusih zadele le štiri trojke (18%), imele so le 39-odstotni izkupiček meta iz igre. Na drugi strani so Nemke zadele skoraj polovico metov za tri točke (7/15).

V slovenski izbrani vrsti je največ točk dosegla Zala Friškovec (17), Teja Goršič je 16 točkam dodala sedem skokov, Aleksandra Krošelj je pristavila 10 točk.

Slovenska izbrana vrsta je skupinski del EP končala z zmago in dvema porazoma in redni del končala na zadnjem mestu. V osmini finala se bodo Slovenke v sredo ob 15.45 pomerile z Italijo, ki je v skupini B osvojila prvo mesto in je še neporažena.

Izjava po tekmi:

Predrag Radović, selektor reprezentance deklet do 20 let:
Za nami je težka tekma. Punce so se borile, dale so svoj maksimum, vendar nam na koncu ni uspelo. Vseeno jim čestitam za borbo in željo. V sredo se turnir začne na novo, sedaj prihajajo najpomembnejše tekme. Ne dvomim, da bodo dekleta tudi v nadaljevanju dala vse od sebe. Ni še znano, kako huda je poškodba Aneje Einfalt, močno pa upam, da ni nič hujšega. Gremo naprej z dvignjenimi glavami.