“Bogdanović je številka ena Srbije!”

Rubrika: Eurobasket

Rado Trifunović, pomočnik selektorja slovenske članske reprezentance, se je tudi to pot lotil analize tekmeca, ki ga je predstavil širši javnosti.

Vedo, kaj hočejo

Srbija je čvrsta ekipa in igra zelo disciplinirano. Ve, kaj hoče in igra z namenom, da to doseže. V obrambi je fizično zelo močna, agresivna, vendar mislim, da se ji bomo lahko dobro zoperstavili z našo hitro igro in protinapadi.”

Čvrstejši kot Španci

“Srbija je podobna reprezentanca kot Španija, le da je bolj čvrsta v obrambi.”

Vse okoli Bogdanovića

Bogdan Bogdanović je številka ena Srbije. Vleče vse niti igre in okoli njega se vrti vsa realizacija v napadu. Boban Marjanović predvsem na zadnjih tekmah dobro izkorišča svojo višino. Nase povleče velik del obrambe in pušča odprte igralce na zunanjih položajih.”

Tihi vlečni konj

“Omeniti moram pa še enega igralca, ki je zame tihi vlečni konj. To je Vladimir Lučić. Tih je, opravlja svoj posel, vedno je na pravem mestu, dela stvari, ki jih večina igralcev ne počne več. Gre pod koš, skače v napadu in vedno je aktiven. Običajno ga sploh ne opaziš, ko na koncu pogledaš statistiko, pa te vedno prepriča. Glede na naše predstave na tem prvenstvu, glede na trenutek, v katerem smo, energijo, ki jo kažejo igralci in ki je v finalih še bolj pomembna, imamo velike možnosti za zmago. Nočem izpasti bahavo, vendar res so velike.