Bogdanović brez Younga odpravil Milwaukee, ki je ostal brez Giannisa

Rubrika: Liga NBA

Ko se je že zdelo, da je Milwaukee našel način, kako razorožiti Atlanto in čim prej zaključiti serijo za uvrstitev v finale lige NBA, je Atlanta na četrti tekmi, brez poškodovanega Trae Younga, prikazala odlično igro in prepričljivo na domačem parketu dobila četrto tekmo v seriji.

Namesto Younga je v prvi peterki zaigral Lou Williams, ki je bil prvi strelec ekipe z 21 točkami. To je bilo sploh njegov prvi začetek tekme v končnici v prvi peterki v njegovi karieri. Najboljšo predstavo v seriji je prikazal tudi Bogdan Bodganović, ki je dosegel 20 točk, od tega kar 6 trojk, imel je tudi 5 asistenc in 4 ukradene žoge.

 

Toda bolj kot poraz skrbi Milwaukee poškodba njihovega prvega zvezdnika Giannisa – v tretji četrtini si je poškodoval koleno, prišlo je do hiperektenzije, in ni več mogel igrate v nadaljevnaju tekme. Dodatne preiskave bodo pokazale, za kako hudo poškodbo gre, prve informacije pa niso preveč optimistične, da bi Giannis lahko nadaljeval s sezono.

Prvi zvezdnik domače ekipe, Trae Young, je sicer že bil na ogrevanju, vendar so bile posledice poškodbe gležnja s tretje tekme, ko je nerodno stopil na sodnika, vseeno prehude, da bi lahko odigral tekmo.

Za goste je Holiday dosegel 19 točk in 9 asistenc, Middleton je dodal 16 točk in 8 skokov, zgrešil pa je vseh 7 metov za 3 točke. Giannis je do poškodbe dosegel 14 točk in 8 skokov.

Liga NBA, 29.6., končnica

Milwaukee – Atlanta 88:110 (2:2)