Bodo tudi Španci iskali novega selektorja?

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

„To so važne in zahtevne odločitve,“ se je na novo ponudbo španske košarkarske zveze odzval 59-letni Italijan Sergio Scariolo, ki od leta 2009 žanje uspe s špansko reprezentanco. V tem času je bil trikrat evropski prvak (2009, 2011, 2015), lani tudi svetovni prvak, na olimpijskih igrah pa bronast (Rio 2016) in srebrn (London 2012).

„Če sprejmeš tako odločitev, je samo po sebi jasno, da si pripravljen na lojalnost. Moraš pa tudi pri sebi vedeti, ali imaš energijo za vse to,“ je dodal Scariolo, ko je izvedel, da mu Španci nudijo pogodbo do leta 2024.

Svoje bo dodala družina

„Če bi posluša srce, bi rekel da. Tu ni dvoma, več razlogov govori temu v prid. Počutim se dobro, ob sebi imam, na in ob parketu, dobre ljudi,“ je nadaljeval Scariolo in ob tem spomnil, da bo zadnjo besedo imela družina.

„Prav družina se je v teh letih najbolj žrtvovala, zelo malo časa sem bil doma,“ je še doda Italijan, ki je bil v svoji karieri tudi dvakrat španski državni prvak (2000, 2006), leta 1991 je bil najboljši v Španiji. Lani se je kot pomočnik okitil tudi z naslovom prvaka Lige NBA, saj od leta 2018 deluje v strokovnem štabu Toronta.