Bodiroga: V napadu imamo ogromno možnosti

Rubrika: SP Španija 2014

Če kdo ve, kakšen je občutek pri osvojitvi svetovnega prvenstva, je to brez dvoma srbski legendarni košarkar Dejan Bodiroga. Danes 41-letnik si je okoli vratu nadel dve zlati kolajni – prvo leta 1998 v Grčiji, ko je bil izbran tudi za najkoristnejšega igralca, drugo pa čez 4 leta v domovini košarke ZDA.

dejan-bodiroga-kosarkasi-srbije-evropsko-prvenstvo-1378505807-362607
Legendarni Bodiroga se lahko pohvali z dvema naslovoma svetovnega prvaka

“Prepričan sem, da bo tekma med Srbijo in Francijo tesna. Francozi so evropski prvaki in to je dovoljšna informacija. Premagali so Španijo in s tem dokazali, da so tudi brez Tonyja Parkerja in Joakima Noaha veliko moštvo. Verjamem, da jih lahko premagamo, kar dokazuje minimalen poraz v predtekmovalni skupini,” je za mondo.rs dejal aktualni predsednik srbske košarkarske zveze.

Srbi v zadnjem času neugodni Francozom

Francozi so sicer tekmo drugega kola v skupini A dobili po sodniški napaki, saj so spregledali osebno napako nad Bogdanom Bogdanovićem, dosodili pa precej dvomljivo na Joffreyju Lauvergneju. Končni rezultat je bil 73:74, a le ta ne razkriva celotne slike. Aktualna ekipa Srbije je namreč pravi strup za Francoze – premagali so jih na pripravljalni tekmi letos in tudi lani na EuroBasketu, ko je v vrstah galskih petelinov briljiral Tony Parker.

“V skupini smo izgubili s Francozi in Brazilci, a iz teh porazov smo se naučili marsikaj in odigrali dve izvrstni tekmi na izločanje. Vidi se, da je atmosfera v ekipi zelo dobra, fantje se bodrijo, aktivna je tudi klop. Še vedno nismo rekli zadnje besede, le korak nas loči do finala in medalje,” še dodaja Bodiroga, navdušen nad napadom pod taktirko Saše Djordjevića: “Naš napad je zares dober. V osmini finala in četrtfinalu smo dosegli ogromno točk. Imamo veliko napadalnih možnosti in v tej fazi igre ni nikakršnih problemov. Kar moramo ponoviti je dobra igra v obrambi. Francozom ne smemo dovoliti, da se razigrajo.” 

 

foto: kurir-info.rs