Bo Olimpija dala več kot 50.000 evrov za COVID-19 teste?

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Cedevite Olimpije so danes opravili 3. in 4. trening sezone, ki so jo z medijskim druženjem (tudi prek zooma) odprli včeraj oz. dan poprej. Hočeš nočeš pa so bile na menuju tudi nekošarkarske teme, na tapeti je bil novi koronavirus, ki je že krojil lansko sezono, vpliv, tak ali drugačen, bo imel tudi na letošnjo.

Nekaj nižji proračun

Direktor Cedevite Olimpije Davor Užbinec je zatrdil, da bo proračun nekaj nižji kot lanski, a očitno ne tako drastično nižji, kot je pred časom za EuroHoops napovedal športni direktor Sani Bečirovič. Del sredstev pa bo namenjen tudi za COVID-19 oz. teste, ki jih bo ekipa še opravljala med sezono.

Niso načrtovali, iščejo sredstva

“To je velik problem, ki ga pred začetkom sezone nismo načrtovali. Vedeti moramo, da je en test za novi virus COVID-19 precej drag in iščemo načine, kako čim bolj zmanjšati stroške za ta testiranja, ob enem pa iščemo tudi dodatna finančna sredstva, kako pokriti te stroške. Če se zgodi, da se bodo igralci morali testirati pred vsako tekmo, kot se sedaj velikokrat omenja, bo ta strošek nanesel na več kot 50.000 tisoč evrov, kar bo velik zalogaj za vse klube, še posebej tiste z manjšim proračunom,” je direktor Užbinec odvrnil na vprašanje Kosarka.si.

Verjetno pa bo tu svoje morala narediti tudi Liga ABA.