Bo moral brat Lonza Balla v zapor?

Rubrika: Študentska liga

Ameriško študentsko košarkarski ligo, pa tudi ligo NBA je obšla novica, da so na Kitajskem aretirali tri študente univerze UCLA. Po poročanju tamkajšnje policije, naj bi Cody Riley, Jalen Hill in brat branilca Los Angeles Lakersov Lonza Balla, LiAngelo Ball, poskušali ukrasti za enkrat še neznane predmete  iz prestižne trgovine Louis Vuitton, ki se nahaja nasproti hotela, v katerem v času turneje bivajo člani univerzitetnega moštva UCLA Bruins.

Cody Riley, Jalen Hill in LiAngelo Ball

Po poročanju uslužbenca Amnesty International in poznavalca kitajskega pravnega sistema, Williama Neeja, bi lahko košarkarje v priporu zadržali več kot mesec dni, v kolikor pa bi jim krajo tudi dokazali, jim lahko grozi tudi od tri do deset let zaporne kazni. Kot je dodal Nee, je veliko odvisno kaj bodo uspelo doseči njihovi odvetniki, univarza ter ameriški veleposlanik.

Trener omenjene trojice je že napovedal, da trojica v nobenem primeru ne bo zaigrala na prvi tekmi sezone, ki se prične v petek. Tudi glava družine Ball, provokativni LaVar Ball se je tokrat oglasil v bolj umirjenem tonu: »Počakali bomo, da dobimo več informacij o sami situaciji«, nato pa hitro dodal v svojem slogu: »LiAngelo bo v redu. Vsi preveč napihujete stvar.«
No, ali je stvar napihnjena ali ne ne vemo, naj bi pa trojico na kraju »zločina« pridržalo kar 20 policistov.