Bo Ilievski predsednik košarkarske zveze?

s kategorijo
Novice
.

37-letni Vlado Ilievski je v minuli sezoni nosil dres skopskega Rabotničkega, poleti pa je obelodanil, da končuje kariero. A brez košarke ne gre! Kot poročajo makedonski mediji, bo Ilievski kandidiral za predsednika makedonske košarkarske zveze! “Izključno z željo, da pomagam!” je jasen Ilievski, za katerim je bogata kariera, v kateri je pustil močan pečat doma in na tujem.

Macedonia’s Vlado Ilievski celebrates after scores during their EuroBasket European Basketball Championship bronze medal match against Russia, in Kaunas, Lithuania, Sunday Sept. 18, 2011. (AP Photo/Darko Vojinovic)

Ilievski je lahko ponosen na prehojeno pot – začel jo je v domačem klubu Ogražden, potem je igral v Partizanu, Antbirliku, Olimpiji, Barceloni, Lottomatici, Bologni, Sieni, Tau Ceramici, Anadolu Efesu, Lokomotivu, Cedeviti, Nymburku, Ciboni in Orlandini.

V teh 20 letih je postal prvak Lige ABA, veselil pa se je tudi naslova državnega prvaka Slovenije, Španije, Italije in Češke. Štirikrat je bil slovenski pokalni prvaki, enkrat pa španski in češki. V letih 2004 in 2007 je osvojil španski in italijanski superpokal.