Bo Goran Dragić igral na EP? Do konca tedna bo vse jasno

Rubrika: Reprezentanca

Točno mesec dni do začetka EuroBasketa #mojtim vstopa v drugi teden priprav, ki jih bo opravil v Laškem oziroma Celju. Varovance selektorja Aleksandra Sekulića v dvorani Zlatorog v četrtek in soboto čakata tudi prvi pripravljalni tekmi. Pomerili se bodo z Nizozemsko in Črno goro. Vstopnice so na prodaj na prodajnih mestih Eventima in Petrola, tekmi pa si bo v neposrednem prenosu moč ogledati na Sportklubu.

Uvodni teden v Kranjski Gori je minil v odličnem vzdušju. Treningi so bili v prvi vrsti namenjeni osvežitvi telesne pripravljenosti igralcev, hkrati je bil poudarek na izvajanju individualnih tehničnih in taktičnih zamislic strokovnega štaba, reprezentanti pa so konec tedna že spoznali prve taktične ideje, ki bodo ekipo krasile v letošnjem poletju.

Pripravljalni tekmi moške članske reprezentance
Celje – Dvorana Zlatorog

Četrtek, 4. avgust 2022, ob 20.15
SLOVENIJA : NIZOZEMSKA – prenos na Sportklubu

Sobota, 6. avgust 2022, ob 20.15
SLOVENIJA : ČRNA GORA – prenos na Sportklubu

V prihajajočem tednu bo uigravanja ekipe še več, saj reprezentante v četrtek in soboto čakata že prvi pripravljalni tekmi. V celjski dvorani Zlatorog se bodo ob 20.15. uri pomerili z Nizozemsko in Črno goro. Vstopnice za ogled tekem so na voljo na prodajnih mestih Eventima in Petrola. Cene posamezne vstopnice v predprodaji so 20, 25 oziroma 30 evrov, na dan tekme pa se cene vstopnic začnejo pri 30 evrih. Otroci do dopolnjenega šestega leta imajo na tekmo prost vstop, a nimajo zagotovljenega sedeža.

POVEZAVA NA NAKUP VSTOPNIC ZA PRIPRAVLJALNI TEKMI V CELJU

Novo merjenje moči #mojtim čaka naslednji teden, ko se bo na turnirju v Carigradu 12. in 13. avgusta pomeril s Turčijo in Ukrajino, 17. avgusta pa bo, v ponoviti finala evropskega prvenstva iz leta 2017, v Stožicah na Telemachovem spektaklu gostovala Srbija (vstopnice za dvoboj so razprodane). Zadnjo pripravljalno tekmo bodo v Celju odigrali 20. avgusta, ko jim bo na drugi strani igrišča stala Hrvaška.

SEZNAM PRIPRAVLJALNIH TEKEM #MOJTIM

V Laškem bo prve dni še vedno treniralo 16 košarkarjev. V moštvu namreč še ni igralcev iz lige NBA ter Mika Tobeya. Reprezentanca se bo povečala 4. avgusta, ko se bosta kot prva ekipi pridružila Vlatko Čančar in Mike Tobey.

Kot poroča Slovenska tiskovna agencija, je direktor reprezentance Matej Likar povedal, da ima Goran Dragić zaradi osebnih obveznosti v ZDA še nekaj dodatnih dni časa, da sporoči svojo odločitev. “Na Gorana bomo počakali do konca tedna, ko se vrne iz ZDA. Odločitev je povsem njegova, le upamo lahko, da bo takšno, kot si vsi želimo,” je dejal Likar.

Zoran Dragić, slovenski reprezentant
”Prva faza priprav je vedno najbolj naporna. Zdaj bo bolj zabavno, saj se bomo več posvetili žogi, uigravanju in taktičnim zamislim. Drugi teden prinaša več košarke. Tudi igro pet na pet, pa še dve tekmi. S tem se začenja tudi obdobje lovljenja košarkarskega ritma in tempiranja forme.”

Jurij Macura, slovenski reprezentant
”Prvi teden je bil posvečen telesni pripravljenosti, ki seveda po krajšem poletnem premoru ni bila na najvišjem nivoju. Zdaj sledijo prve tekme in taktično uigravanje. Glede na to, da smo aktualni evropski prvaki, si na vsaki tekmi želimo zmagati. Čim prej moramo priti v zmagovalni ritem, ki nas bo ponesel v kvalifikacije za svetovno prvenstvo in nato na evropsko prvenstvo.”

Slovenci se bodo v branjene naslova evropskih prvakov torej podali točno čez mesec dni. V Kölnu jih za uvod EuroBasketa 1. septembra ob 17.15 uri čaka dvoboj z Litvo. Po dnevu premora v dvorani Lanxess, ki sprejme 19.000 gledalcev, sledi 3. septembra obračun proti Madžarski (20.30), dan kasneje, torej v nedeljo, 4. septembra, pa še dvoboj proti Bosni in Hercegovini (17.45). Sledi nov dan premora, za konec skupinskega dela pa sledita še dvoboja z gostitelji Nemci (6. september, 20.30) in Francozi (7. september, 17.15). Turistična agencija Kompas je za vse ljubitelje košarke pripravila posebne navijaške pakete, prav tako pa omogoča tudi nakup vstopnic za tekme brez paketnega aranžmaja.

VSE O EVROPSKEM PRVENSTVU 2022 IN RAZPORED TEKEM
EUROBASKET 2022 – VSTOPNICE V SLOVENSKEM SELEKTORJU IN PROGRAM TURISTIČNE AGENCIJE KOMPAS

Tik pred začetkom septembrskega EuroBasketa pa bodo reprezentance odigrale še uvodni tekmi drugega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2023. #mojtim se bo 25. avgusta v Celju pomeril proti Estoniji ter 28. avgusta gostoval pri Nemčiji v Münchnu. Vsaka reprezentanca bo tudi v drugem delu odigrala šest tekem, po tri na domačem igrišču in tri v gosteh, vsi rezultati tekem iz prvega dela pa so se prenesli v nadaljevanje tekmovanja.