Bo Eva Lisec danes igrala?

s kategorijo
Novice
.

Manj kot 24 ur po nesrečnem porazu s 84:88 proti Madžarkam se bodo Slovenke ob 16. uri znova podale na parket dvorane Čair v Nišu. Pomerile se bodo s Turkinjami, ki so v prvem kolu prav tako bile poražene. S 57:54 so jih ugnale Italijanke. Odločitev o nastopu Eve Lisec bo zdravniška služba sprejela tik pred samo tekmo. Tekmo boste v neposrednem prenosu lahko spremljali na Kanalu A.

Eurobasket 2019, redni del, skupina C, 2. krog, 28.6.
Slovenija – Turčija (16.00)

Liščeva, ki je na tekmi z Madžarsko vse do 29. minute in nesrečne poškodbe igrala odlično, je v večernih urah ob spremstvu reprezentančnega zdravnika Jošta Kokalja v tukajšnji bolnišnici opravila dodatne preglede mečne mišice na levi nogi. Ultrazvok na srečo ni pokazal hujše oblike poškodbe in reprezentančna služba je že zavihala rokave ter bo Evo skušala pripraviti za tekmo s Turkinjami. Za dr. Kokalja in maserko Altheo Gwashavanhu je tako kratka noč, odločitev o nastopu najvišje slovenske košarkarice pa bo zdravniška služba sprejela tik pred samo tekmo.

Po tekmi druženje z reprezentanco v slovenski navijaški hiši

V času evropskega prvenstva je Turistična agencija Kompas v Nišu pripravila tudi slovensko navijaško hišo. Druženje navijačev bo še v petek in soboto od 20. ure dalje potekalo v lokalu Hush Hush Lounge Bar na Ulici generala Tranijea 18a. Za slovensko vzdušje skrbi v Sloveniji priljubljeni DJ Ney.

Slovenske košarkarske navdušence bo po petkovi tekmi s Turčijo obiskala tudi reprezentanca in se tako na krajšem druženju navijačem zahvalila za podporo s tribun. Košarkarice s kapetanko Niko Barič na čelu ter štab reprezentance bodo v slovensko navijaško hišo predvidoma prispeli nekaj minut pred 21. uro.