Blokada Adebaya in odlični Gogi za prvo zmago Miamija, tudi Čančar v finalu konference!

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Blokada Bama Adebaye nad Jasonom Tatumom je bila najboljša obrambna akcija, kar sem jih kadarkoli videl v končnici!‘ je po tekmi na Twitter napisal nihče drug kot Magic Johnson in lepo povzel zaključek podaljška prve tekme konferenčnega finala vzhodne konference med Bostonom in Miamijem.

 

Kemba Walker je 23 sekund do konca podaljška z metom iz pol-razdalje poskrbel za vodstvo Bostona za eno točko. Na drugi strani je Jimmy Butler dosegel koš ob prekršku Tatuma, ki je na drugi strani imel prosto pot do koša in morebitnega novega podaljška, ko je izjemni Adebayo blokiral poizkus zabijanja praktično že tik nad obročem in prvo zmago so vpisali Goran Dragić in soigralci.

Gogi je bil najboljši strelec Miamija, dosegel je 29 točk, imel tudi 7 skokov in 4 podaje. Jae Crowder je dosegel 20 točk, Butler 19. Na drugi strani je tragični junak Tatum, ki je prvič v mehurčku igral pred sinom Deucom, dosegel 30 točk in 14 skokov, bil pa v sami končnici večkrat nenatančen.

Boston je sicer prevladoval večino tekme, v prvem polčasu je Miami šele ob koncu uspel znižati vodstvo Keltov, ki je znašalo tudi 13 točk. Tudi v drugem polčasu je Boston na začetku prevladoval in povedel za 14 točk na začetku zadnje četrtine, vendar se je Miami vedno uspel vrniti v tekmo in na koncu je po trojki Butlerja ob koncu rednega dela odločal podaljšek.

V tako izjemnem tekmovanju moraš včasih prikazati poteze, ki jih ne moreš prav zares razložiti. To je danes za nas storil Bam,’ je zmagovito obrambno akcijo Adebaye slikovito opisal trener Miamija Spoelstra.

Nismo še veliko naredili, zmagali smo šele prvič, še naprej moramo dobro igrati, še naprej pričakujemo fizično naporno serijo, ostati moramo zbrani,’ je po tekmi pogled naprej že usmeril Goran Dragić.

Zgodovinski Denver

Denver je poskrbel za nov mejnik v ligi NBA – postal je prvo moštvo, ki je v isti sezoni dvakrat obrnilo zaostanek 1:3 v končnici v končno zmagoslavje v seriji. Najprej proti ekipi Utah, danes še proti glavnim favoritom za osvojitev naslova, moštvu LA Clippers.

Jamal Murray je ponovno zablestel, dosegel 40 točk, Nikola Jokić pa ob tem že po treh četrtinah dosegel trojnega dvojčka, kar ni uspelo še nikomur v zgodovini NBA na odločilni sedmi tekmi končnice, hkrati pa z 22-imi skoki postavil tudi klubski rekord v končnici.

Clippersi so sicer vodili še na začetku drugega polčasa, potem pa je sledil popoln napadalni mrk, Doc Rivers pa je neuspešno iskal kombinacijo igralcev, ki bi na eni strani lahko ustavila nalet Denverja, na drugi pa bila tudi napadalno uspešna. Kawhi Leonard je prikazal najslabšo predstavo v končnici, dosegel je 14 točk, močno se mu je poznala utrujenost naporne serije, ponovno je zatajil tudi Paul George, ki je dosegel 10 točk, skupaj sta glavna zvezdnika ekipe, pripeljana samo in izključno s ciljem osvojitve naslova prvaka, iz 38-ih metov iz igre zadela desetkrat.

Denver v finalu zahodne konference pričakujejo igralci LA Lakers, prva tekma pa bo šele v soboto.

Liga NBA, 15.9.:

Miami – Boston 117:115 (po podaljšku)

Denver – LA Clippers 104:89