Blažič povedal, zakaj je ostal v Ljubljani

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Kapetan Cedevite Olimpije Jaka Blažič je od lanske sezone zagotovo pričakoval več, a so zmaji ostali brez lovorike. Je pa 30-letni Gorenjec, mati je bila izvrstna odbojkarica, oče pa smučarski trener, potrdil, da je tisti, ki bo še nekaj let nosilec Olimpije. Da ji pomaga do Evrolige, kar mora biti sveti cilj Ljubljančanov, ki so lani dobili stabilen kapital, premorejo krasno dvorano, sestavili pa so ekipo, ki se zmore kosati za mesto med prvimi štirimi v Ligi ABA. Ali bo tako, bo v dobršni meri odvisno tudi od Blažičevih iger.

So pa Jako letos selili po Ligi ABA, enkrat v Crveno zvezdo, drugič tudi v Budućnost.

“Lanska sezona mi je bila zelo všeč. Projekt Cedevita Olimpija se je izkazal kot projekt, ki ima smisel. Tako sem si takoj po koncu lanske sezone prizadeval, da podaljšam pogodbo s klubom še vsaj za eno sezono, da iz tega naredimo neko skupno zgodbo. Velik faktor k moji odločitvi je bil tudi ta, da bo Jurica Golemac še naprej glavni trener, saj mi zelo ustreza njegova filozofija in način dela. Torej konec koncev odločitev sploh ni bila težka,“ je 196 cm visoki krilni košarkar za Kosarka.si pojasnil, zakaj se je odločil, da ostane v Ljubljani.

Spomnimo – med lansko sezono so na vrata Stožic potrkali iz Virtusa Bologne, ki so na vsak način želeli Blažiča v svoj klub.