Blažič v najboljših košarkarskih letih Olimpiji na pomoč

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

V Zmajevo gnezdo se po Edu Muriću ter Saši Zagorcu vrača še eden izmed zlatih slovenskih reprezentantov. Jaka Blažič bo ponovno oblekel dres Cedevite Olimpije.  Ko je Jaka Blažič prvič oblekel dres Zmajev je bil še mlad košarkar, brez zlata vrednih izkušenj, ki jih je kasneje nabiral v tujini v dresih klubov, kot so Crvena zvezda mts ter Barcelona Lassa. Kakšen Jaka Blažič se vrača v Ljubljano?

“Sem v najboljših košarkarskih letih. Verjamem, da lahko pomagam projektu Cedevite Olimpije. Prepričan sem, da lahko postane res uspešna zgodba,” v pogovoru za klubsko spletno stran pove Blažič.

Obljublja energijo in zagnanost

Prav zagotovo pa Blažič ni edini, ki bo lahko v prihodnji sezoni pripomogel k dobrim rezultatom. Borbenost bo ključ do uspehov v prihodnji sezoni, saj kar nekaj novih okrepitev slovi po svojem energičnem stilu igre: “Vse nas krasi ta nepopustljivost. Zagotovo bo v sezoni prišlo tudi do trenutkov, ko nam stvari ne bodo šle po načrtih in verjamem, da bomo v takih trenutkih prav zaradi tega karakterja lahko obrnili zgodbo nazaj na pravo pot. Ravno ta nepopustljivost nas bo krasila skozi celotno sezono. Obljubim lahko pravo energijo in zagnanost na vsaki tekmi, verjamem pa, da bodo tudi rezultati posledično pravi,” nadaljuje Jaka.

V Stožicah bodo v prihodnji sezoni nastopali kar trije zlati člani slovenske reprezentance iz evropskega prvenstva leta 2017. Jaka verjame, da bo to dejstvo pomagalo ustvariti pravo kemijo v moštvu: “Ravno na evropskem prvenstvu smo videli, kako pomembna je prava kemija v zmagovalnih moštvih. To bomo poskusili ustvariti tudi v Ljubljani, to je naš načrt, o katerem smo veliko razpravljali v zadnjih dveh ali treh tednih, in verjamem, da bomo uspeli skupaj ustvariti pravo kemijo v moštvu. Zagotovo je to najpomembnejša stvar, če želimo dosegati dobre rezultate,” Jaka o tem, kako pomembna je notranja povezanost ekipe.

Končnica v regiji

“Cilji so vedno visoki,” prikima Jaka, ter doda: “Verjamem, da tudi vodstvo kluba od nas pričakuje veliko in zato smo se zbrali tu, skupaj, z ostalimi kakovostnimi igralci, ki so okrepili moštvo. V Ligi ABA bomo ciljali na končnico, v Evropskem pokalu pa bomo šli korak za korakom in poizkušali doseči največ.”

Seveda pa nobena zgodba o uspehu ni tista ‘prava’, v kolikor ne uživa podpore s tribun. Blažič si srčno želi, da bi se na tribune Arene Stožice v novi sezoni v velikem številu vrnili podporniki Zmajev: “V zadnjih letih je pravo navijaštvo v Stožicah nekoliko zamrlo, zato upam, da se bodo navijači začeli vračati na tekme, in da nas bodo spodbujali. Vse skupaj pozivam, naj nas spodbujajo od samega začetka, jaz pa jim obljubljam, da bomo dali vse od sebe, da v Ljubljano spet vrnemo dobro košarko.”