Blažič s Crveno zvezdo do trojne krone

v rubriki
Evropske lige
s kategorijo
Novice
.

Igralci Crvene Zvezde so po zmagi nad Partizanom na tretji tekmi finala z 58:54 postali državni prvaki Srbije. S tem so dodali še en kamenček v mozaik uspešne sezone in ob srbskem pokalu in osvojeni ABA ligi, prišli še do tretje krone v sezoni.

zvezda prvak

foto:b92.net

Varovanci Dejana Radonjića so tako zmagali na tretji tekmi od treh in povsem zasluženo prišli do nove lovorike v sezoni.

Boljši prvi polčas Partizana

Uvodna četrtina ni nakazala nič posebnega, ekipi sta povezano dosegali točke, še največja prednost je znašala vsega tri točke za Crveno Zvezdo. Igralci Partizana so bolje odprli drugo četrtino in z odlično obrambo prisilili domačine v številne nepovezane akcije, kar je botrovalo samo 10 doseženim točkam Zvezde v tem delu igre. Partizanovci so takoj naredili delni izid 5:0 preko Milutinova in Milosavljevića. Zvezda je hitro vzela timeout, vendar so v isti četrtini vnovič ukrepali z minuto odmora pri rezultatu 35:27 za goste.

Zvezda prevzela pobudo v drugem polčasu

Odločnejši vstop domačih v drug polčas, Branko Lazić je naredil svojo mini serijo, ki je povezala ostale igralce, da so se nekoliko zbudili. Zvezda je v tej četrtini prevladovala in ob zaključku s košem Marka Zirbesa celo prišla do vodstva z 46:44. Zadnja četrtina je bila le še nadaljevanje uspešnega niza iz tretje. Prednjačila sta Charles Jenkins in Nikola Kalinić, dovolj za veliko zmagoslavje rdeče belih pred skoraj 7000 glavo množico Pionirja.

Najboljša v domači zasedbi Branko Lazić in Luka Mitrović oba z 13 točkami, pri igralcih Partizana je Nikola Milutinov dosegel 17 točk in 7 skokov.

Za MVP finalne serije je bil izbran Milan Mačvan iz vrst Partizana. medtem ko je MVP ligaškega državnega prvenstva postal Boban Marjanović iz Crvene zvezde.

Edo Murić je žal že zaključil sezono v dresu Partizana, zaradi obnovitve poškodbe ramena, medtem ko je Jaka Blažič za nove prvake Srbije prispeval 2 točki in skok.

Crvena zvezda je tako postala državni prvak po 17 sezonah. Prvič po letu 1998, to je njihova 13. tovrstna lovorika.

Prvenstvo Srbije, finale, 3. tekma

Četrtek 19. junij:
Crvena zvezda – Partizan 58:54 /3:0/
(Mitrović in Lazić po 13; Milutinov 17 in 7 skokov, Mačvan 8 in 10 skokov)

//- Igrali so na 3 zmage, po sistemu 1-1-1-1-1