Blažič: Murić bo na parketu moj največji tekmec

Rubrika: ABA Liga

Jaki Blažiču (196 cm, 1990), za katerega bo sezona pri Crveni zvezdi že druga zapored, se je v srbski prestolnici – a v največjem rivalu Partizanu – pridružil reprezentančni kolega Edo Murić (201 cm, 1991). Branilec rdeče-belih že poudarja, da bo za slovenske ljubitelje košarke spremljanje beograjskih derbijev zdaj še zanimivejše.

Blažič in Murič sta imela na in izven parketov že številne dvoboje. Jaka je Eda denimo premagal v virtualni igri. foto: kzs.si
Blažič in Murić sta imela na in izven parketov že številne dvoboje. Jaka je Eda denimo premagal v virtualni igri. foto: kzs.si

“Moramo se uigrati. Z ekipo sem že 14 dni in počasi bomo pripravljeni. V tej sezoni imamo izredno mlado ekipo. Igralci imajo visoke ambicije in na nas je, da dobro treniramo. Vzpostaviti bo potrebno sisteme, ki bodo ključ uspeha za sezono, ki je pred nami,” je za sportal.rs dejal nekdanji član Triglava, Slovana in Uniona Olimpije. Crveno zvezdo uvodni obračun ABA Lige čaka že v petek – to bo sploh prva tekma v sezoni 2014/15 -, ko v Pionir prihaja novinec – Levski iz Sofije.

Zadnji interni dvoboj dobil Edo, kdo bo naslednjega?

Seveda Blažič ni mogel mimo dvobojev, ki ga čakajo s sicer prijateljem Edom Murićem, toda na parketu ne bosta prizanašala drug drugemu. “Ne vem, če bo postal nabolj popularen slovenski košarkar v Beogradu. Časa bo dovolj, da pokaževa, kdo od naju je boljši. Že prej sem vedel, da prihaja v Partizan. Vseeno sva oba profesionalca, dobra prijatelja izven parketa, ampak na terenu sva največja tekmeca. Tako tudi mora biti, kajti vsak se bori za svoj klub,” je še dodal Blažič, ki je sicer zadnji obračun z Murićem izgubil, po tem ko je Krka v sezoni 2012/13 v finalu državnega prvenstva premagala Union Olimpijo.

V prihajajoči sezoni bo torej na vseh frontah (ABA Liga, pokal, državno prvenstvo) več kot dovolj priložnosti, da se Jaka maščuje ali pa da morda Edo nadaljuje z osvajanjem lovorik, česar se je dodobra navadil v Novem mestu.