Blaž Mesiček in njegova reprezentančna resnica

Rubrika: Mlajše selekcije

„Ne vem, kam je šla pripadnost do reprezentance, do države. Nekateri niso toliko, da bi odločali sami zase, drugi dajejo prednost marsičemu drugemu. Namesto da bi se raje zgledovali po Gasolu, Navarru, Rubiu, Parkerju … Zvezdnikih, ki so dali skozi igranje za mlajše selekcije. Z Mesičkom nimamo pojma, kaj se dogaja. Ne javlja se ne na klice ne na sporočila,“ je pred dnevi izjavil Rašo Nesterović, generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije. O tej problematiki smo poročali tudi na Kosarka.si, o tem je govoril tudi selektor ekipe do 20 let Aleksander Sekulič.

Blaž Mesiček je tokrat tekmo zaključil z točkami

Nikoli sporen

Na dogajanje in naše pisanje pa se je odzval tudi Benjamin Stevič, ki bdi nad kariero Blaža Mesička. „Reagiram, da ne bo kakih dvomov o Blaževi pripadnosti slovenski reprezentanci, za katero nastopa od 14. leta starosti v vseh možnih selekcijah,“ začne Stevič. Ni zanemarljivo, da je pri Mesičkovih doma pripadnosti domovini pri vrhu vrednot. Tudi zavoljo glave družine očeta, ki si služi kruh v enotah Slovenske vojske.

Kronologija dogajanja

Stevič ob tem spomni, da so Košarkarsko zvezo Slovenije pravočasno obvestili, kaj se dogaja z Mesijem:

– 22.5. je bilo ob 18.02 poslano e sporočilo. Blažev klub Enel Brindisi je v PDF obliki poslal Blaževo zdravniško spričevalo, dodano je bilo Blaževo aktualno stanje in proces/načrt rehabilitacije

– Stevič je o nastali situaciji obvestil selektorja U20 in mu tudi podal Blaževo telefonsko številko. Aleksander Sekulič in Blaž sta govorila, Stevič pa je o tem govoril tudi z Radetom Trifunovičem, pomočnikom selektorja Igorja Kokoškova.

– 21.6. ob 7.47 je Blaž po e-pošti o svojem stanju obvestil še Mirka Jurjavčiča

Kje drugje iskati razloge

„Pri Blažu pripadnost ni sporna. Če pa kdo želi, lahko še enkrat vse pojasnimo ali pa pošljemo dokumentacijo. Želel sem govoriti tudi z generalnim sekretarjem Rašom Nesterovićem, a se ni javil. Razloge za neuspeh bo treba iskati drugje, ne pa pri Blažu,“ je še dodal Stevič, ki je tako pojasnil še drugo plat zgodbe Blaža Mesička.