Birčević znova za Partizan, Cibona dodala Američana

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Do pričetka nove sezone v ABA ligi je še nekaj več kot mesec dni. Ekipe so že pričele s pripravami na novo sezono, nekatere že v polnih zasedbah, nekatere bodo morale za to počakati do konca svetovnega prvenstva na Kitajskem. Okrepila sta se medtem Partizan in Cibona.

V Partizan se je vrnil Stefan Birčević, ki je bil član črno-bele družine že v sezoni 2016/2017, po tem ko je na olimpijskih igrah s srbsko izbrano vrsto prišel do srebrne medalje. Birćević je bil član srbske reprezentance tudi na EuroBasketu 2017, ko je Srbija v finalu klonila proti Sloveniji.

Tedaj je Birčević v 11 minutah zbral 8 točk in 5 skokov ter bil eden bolj razpoloženih varovancev Aleksandra Đorđevića. Po odhodu iz Partizana je Birčević nastopal še za Istanbul BSB in Baskets Bonn.

Cibona po Litovcu dodala še Američana

Precej domačo zasedbo bo v letošnji sezoni imela Cibona, ki je v zaključku lanske sezone presenetila z osvojitvijo naslova državnega prvaka.

Ivan Velić, trener, ki je svoj čas deloval tudi pri Krki, bo ob domačih košarkarjih lahko računal še na Litovca Donatasa Sabeckisa, nazadnje pa so v moštvu pozdravili še Shanea Gibsona (188 cm, 1990). 29-letni Američan je prav tako kot Birčević nazadnje nastopal za Baskets Bonn.

Najnovejša novica iz ABA lige sicer prihaja iz Bara. Tamkajšnji Mornar se je uspel dogovoriti za podaljšanje pogodbe z Antabio Wallerjem, ki je bil v lanski sezoni eden izmed ključnih mož ekipe.