Beograd korak pred Ljubljano?

v rubriki
Evroliga
s kategorijo
Novice
.

Odštevamo dneve do odločitve o nadaljevanju Evrolige, to zdaj že bolj ali manj jasno, da se bodo najboljši v Evropi pomerili za naslov. Jordi Bertomeu in njegova ekipa imata še dve nalogi: definiranje formata tekmovanja in izbor gostitelja končnice. Vse naj bi bilo jasno prihodnjo nedeljo.

Tudi Ljubljana

Prav to slednje, gostiteljstvo končnice, pa zadeva tudi Ljubljano, ki kot Mestna občina Ljubljana, takisto kandidira, da gosti pred praznimi tribunami najboljše v Evropi.

„Zelo blizu smo temu,“ pa je Goran Grbović, direktor Beograjske Arene, za RTS Srbija povedal, da je Beograd korak do tega, da mu Evroliga zaupa končnico marca prekinjene sezone,

Po besedah Grbovića bo v Beogradu igralo 18 ekip, na sporedu naj bi bilo še šest krogov rednega dela, skupaj 54. Temu bi sledil še finalni turnir osmerice. Vse skupaj naj bi se začelo 4. julija, končalo pa 27.7.

V prednosti

„Beograd je v prednosti pred vsemi mestu na področju logistike,“ trdi Grbović, ki je zatrdil, da ima mesto veliko podporo vlade Republike Srbije, za nameček pa že od prvega dne usklajujejo zadeve s tekmovalno komisijo Evrolige.

„Ljubljana je konkurent,“ pove Grbović, a spomni, da sicer ni zlonameren, je jubilej, ki ga je slavi Ljubljana letos – to je 50 let od dne, ko je Jugoslavija leta 1970 postala svetovni prvak

„Vsi igralci, predsedniki klubov in člani uprav evroligaških klubov želijo priti v Beograd, to je naša prednost,“ sklene Grbović.

Za gostiteljstvo končnice so se ogrevali tudi v Litvi in Grčiji.