Ben Simmons svoje delodajalce obvestil, da ga ne bo na začetek priprav

Rubrika: Liga NBA

Naslednji teden NBA ekipe začnejo s pripravljalnimi tabori, Ben Simmons, zvezdnik ekipe Philadelphia 76ers pa je vodstvu ekipe sporočil, da ga na začetek priprav ne bo in da ne misli več zaigrati za ekipo.

 

Simmons, ki ima še štiriletno pogodbo s klubom, vredno 147 milijonov dolarjev, naj bi bil s klubom nazadnje v stikih konec avgusta, že celo poletje pa je javna skrivnost, da skušajo v klubu najti ustreznega partnerja za menjavo zvezdnika. To je bilo pričakovati že takoj po koncu lanske sezone, ko sta ga preko medijev za slabe predstave v končnici javno okrcala tako trener ekipe Doc Rivers, kot prvi zvezdnik Joel Embiid, še med lasnko sezono pa je bil Simmons tudi že praktično na izhodnik vratih, saj ga je glavni manager ekipe Daryl Morey hotel zamenjati za Jamesa Hardna v Houstnu.

 

V letošnji sezoni bo Ben Simmons prejel 33 milijonov dolarjev, v primeru, da ga res ne bo na pripravah in do takrat še ne bo član novega kluba, bo denarno kaznovan v skladu s kolektivno pogodbo v ligi in internim pravilnikom kluba. V primeru, da bo član kluba tudi do začetka pripravljalnih tekem, bo z vsako tekmo, ki jo bo izpustil, kaznovan s z 227.613 dolarjev. Ima pa Simmons po pogodbi zagotovljeno izplačilo 25% višine plače za celotno sezono že prvega oktobra.