Za Begića se zanimajo, a trenutno je vse na bazi pogovora

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Navijači Uniona Olimpije so v stalnem strahu, kajti z naskokom prvi bloker ABA Lige (2,3 na tekmo) Mirza Begić v ljubljanskem dresu igra vse bolje in kot tak postaja vse bolj zanimiv tudi za bogatejše evropske klube.

Koliko časa bo Begić še nosil zeleno-beli dres? foto: union olimpija
Koliko časa bo Begić še nosil zeleno-beli dres? foto: union olimpija

“Govori se. Moj agent je v stikih z nekaterimi ekipami, toda vse skupaj je le na pogovorih, ničesar ni konkretnega,” potrdi 29-letni Mirza naše infromacije, da se zanj vse bolj ogrevajo pri nekaterih bogatejših klubih. Koliko časa bo še ostal v slovenski prestolnici, kjer nastopa povsem zastonj, ni jasno, a glede na to, da ga je klub registriral tudi v Eurocupu, bi lahko sodelovanje trajalo vsaj še mesec ali dva.

V Bijeljini rojeni 221-centimetrov visoki košarkar se v letošnji ekipi zmajev sicer odlično počuti. Skupaj z Markom Marinovićem in Hristom Nikolovim opravlja vlogo izkušenejše trojice v moštvu, čedalje bolje pa je tudi fizično pripravljen, kar je na nekaterih tekmah na uvodu sezone bil problem.

V ekipi ni negativca

“Počutim se vse bolje. Ni še optimalno, kajti vedno obstaja prostor za napredek. Mislim, da kot ekipa rastemo in upam, da bomo v podobnem stilu nadaljevali. V moštvu ni nobenega negativca, smo kot ena družina. Spodbujamo drug drugega in pomembno je, da tako delujemo na parketu in v garderobi. Zaenkrat mi je super,” še doda Begić.