Bečirovič v Južno Korejo po zlato, ki mu še manjka

Rubrika: Evropske ligeNaši na tujem

Danes se v Južni Koreji v mestu Incheon začenjajo azijske igre, kjer se bo igrala tudi košarka. Iran Memija Bečiroviča prihaja v Azijo po zlato medaljo, dosedaj so bili Iranci trikrat tretji, zadnjič pred štirimi leti, prvič leta 1951.

2009_iran_memi

Kvalifikacije za glavni turnir

Košarka se bo igrala v dveh kosih. Danes se začenjajo kvalifikacije (končale se bodo 22.9.), kjer v dveh skupinah sodeluje osem ekip (skupina A: Mongolija, Hong Kong, Kuvajt, Maldivi; skupina B: Savdska Arabija, Kazahstan, Palestina, Indija). Prva in druga ekipa vsake skupine se prebije v glavni del tekmovanja (od 23.9. do 3.10.), kjer bo nastopalo 12 ekip.

Memi s Filipinci

V skupini C bodo Kitajska, Tajvan ter 2. ekipa B skupine, v skupini C Južna Koreja, Jordanija in druga ekipa skupine A, v skupini E bodo poleg Irana še Filipini in prvak skupine B, v D-ju pa Japonska, Katar in prvak skupine A.

Tekmi Irana na azijskih igrah, predtekmovanje:

24.9.
prvak skupine B – Iran

25.9.
Iran – Filipini

Manjka še to zlato

Bečirovič je bil dvakrat z Iranom pokalni prvak Azije, osvojil je zahodno azijsko prvenstvo, lani je postal prvak Azije. Letos je z ekipo uspešno nastopil na svetovnem prvenstvu. V bogati zbirki kolajn mu manjka le še zlato z azijskih iger.