Bečirović pohvalil pristop Olimpije, Murić o dvigu s psihološkega dna

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Memi Bečirović je na svoj 54. rojstni dan uspešno prestal krst na klopi Uniona Olimpije in z visoko zmago (76:57) v Skopju napovedal morebiten trend rasti moštva. Zadovoljen je z odzivom njegovih varovancev, saj je nasprotnika iz Skopja vodil nekdanji trener Aleš Pipan.

foto: union olimpija
foto: union olimpija

Psihološko je bila tekma zelo zahtevna. Trener Pipan je v dveh dneh zamenjal klub in zgodilo se je to, da je prevzel našega nasprotnika. Zanimalo me je, kako bodo moji igralci reagirali na vse to. Dobro smo se odzvali in pokazali pravi profesionalizem. Čestitam jim za zasluženo zmago. MZT-ju se zahvaljujem za korektno igro in dobro tekmo. Mislim, da smo zasluženo zmagali, saj smo vodili od začetka pa do konca srečanja. Na začetku smo imeli nekoliko težav v skoku, a smo hitro prevzeli kontrolo. Pohvaliti moram svojo ekipo, saj smo odigrali tudi dobro obrambo in nasprotniku nismo dovolili veliko točk. Na takšen način moramo tudi nadaljevati,” je po tekmi dejal Bečirović.

Murić: Ekipa je bila na dnu

Kapetan moštva Dino Murić je priznal, da se je klima po porazu v pokalnem polfinalu povsem sesula. S tega stališča je bila zmaga v makedonski prestolnici sila pomembna: “Za nas je bila zelo čudna tekma, saj je nasprotnika vodil naš bivši trener. Kot tudi Skopje imamo tudi mi novega trenerja in bila je res zanimiva situacija. Vseeno, zmagali smo pomembno tekmo. Vedeli smo, da moramo slaviti, saj smo pretekli teden doživeli težak poraz v pokalu. Ekipa je bila psihološko na dnu in potrebovali smo to, da si povrnemo samozavest. Veliko smo delali predvsem na tem, da se v ekipo vrne pozitivna energija in mislim, da nam je uspelo. Držali smo se navodil trenerja Bečiroviča, ki je zahteval predvsem kontrolo skoka in agresivno obrambo.”