Barcelona podaljšala s tremi

v rubriki
Evroliga
s kategorijo
Novice
.

Barcelona je po porazu v španskem prvenstvu in prekinitvi pogodbe s Svetislavom Pešićem našla trenersko zamenjavo v Šarunasu Jaskievičiusu, kažejo pa se že prvi obrisi kako bo izgledal tudi igralski mozaik.

Davies, Oriola, Kuric

Novo pogodbo so podpisali trije pomembni igralci Barce. Center Brandon Davies je pogodbo podaljšal še za dve leti, torej do konca sezone 2022. V Evroligaški druščini je 208 cm visoki Američan povprečno v 20 minutah igre beležil 9,6 točk, 3,9 skokov in 1,6 asistenc na tekmo.


Španski reprezentant Pierre Oriola je podaljšal pogodbo z Barco do leta 2024. V Evroligaški druščini je na tekmo v slabih 15 minutah dosegal po 3,8 točk, zbral 2,1 skokov in 0,6 asistenc.

Zadnji od omenjene trojice je Kyle Kuric, ki je pogodbo podpisal do leta 2023. Američan slovaških korenin, ki ga krasi izjemen met za tri točke je v Evroligi povprečno v slabih 20 minutah igre na tekmo dosegal 9,4 točk, 2,1 skokov in 0,9 asistenc.


Tudi Gasol za Barcelono?

Vse glasnejše pa so govorice, da bi se v Barcelono lahko vrnil tudi Pau Gasol, ki je kariero začel prav v omenjenem klubu. Španec, ki je 6. julija dopolnil 40 let bi tako zapolnil vrzel na centrskem položaju, saj je klub po dolgih letih zapustil Ante Tomić.