Balonček v Ljubljani, članice v Grčijo

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Mednarodna košarkarska zveza FIBA je sredi septembra sprejela odločitev, da bodo reprezentančne kvalifikacijske tekme za naslednji evropski prvenstvi, ki so predvidene za november 2020 in februar 2021, potekale v tako imenovanih ”mehurčkih” oziroma varovanih okoljih. Na podlagi prispelih kandidatur za organizacijo je jasno, da bodo novembra Slovenke gostovale v Grčiji, moški ”mehurček” slovenske skupine pa bo organizirala Košarkarska zveza Slovenije.

Reprezentance Slovenije, Ukrajine, Avstrije in Madžarske bo gostila Ljubljana. Po vzoru lige NBA bodo vsi udeleženci tekem ter osebje celoten kvalifikacijski cikel v tako imenovanem ”mehurčku” oziroma varovanem okolju, ki zajema hotelsko namestitev, dvorano ter prevoze. Košarkarska zveza Slovenije se je v preteklosti že izkazala za odlične organizatorje številnih dogodkov in je že začela s pripravami na košarkarski november.

Glede na spremenjen sistem izvedbe kvalifikacij in dejstva, da med tekmami ni potovanj na druga prizorišča, je FIBA nekoliko prilagodila termine igranja tekem v posameznem ciklu. Drugi kvalifikacijski cikel deklet za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2021 bo med 8. in 16. novembrom, tekme pa bodo na sporedu 12. in 14. novembra. Slovenke v grškem ”mehurčku” na Kreti, najprej čaka obračun z Islandijo ter nato še derbi z gostiteljicami. Februarski tretji kvalifikacijski cikel bo na sporedu med 31. januarjem in 7. februarjem prihodnje leto. Izbranke selektorja Damirja Grgiča za konec kvalifikacij 4. februarja čaka tekma z Bolgarijo, 6. februarja pa še povratni dvoboj z Islandijo. Kandidaturo za izvedbo februarskega turnirja je oddala tudi Košarkarska zveza Slovenije.

KVALIFIKACIJE ZA EP ŽENSKE 2021, SKUPINA A

 1. KVALIFIKACIJSKI CIKEL – GRČIJA (KRETA, HERAKLION)
  3. kolo – četrtek, 12. november 2020
  ISLANDIJA : SLOVENIJA
  GRČIJA : BOLGARIJA
  4. kolo – sobota, 14. november 2020
  GRČIJA : SLOVENIJA
  BOLGARIJA : ISLANDIJA

3. KVALIFIKACIJSKI CIKEL
5. kolo – četrtek, 4. februar 2021
SLOVENIJA : BOLGARIJA
ISLANDIJA : GRČIJA
6. kolo – sobota, 6. februar 2021
SLOVENIJA : ISLANDIJA
BOLGARIJA : GRČIJA

SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJ ZA ŽENSKO EVROPSKO PRVENSTVO 2021

Enak sistem teden dni po zaključku deklet čaka tudi moške reprezentance v kvalifikacijah za EuroBasket 2022. Drugi kvalifikacijski cikel se bo odvil med 23. novembrom in 1. decembrom, zadnji pa med 15. in 23. februarjem 2021. FIBA je organizacijo novembrskega cikla tekem skupine F zaupala Košarkarski zvezi Slovenije, gostiteljica štirim reprezentancam pa bo Ljubljana. #mojtim na domačem parketu čakata obračuna z Ukrajino (28. novembra) in Madžarsko (30. novembra). Prihodnje leto se bodo Slovenci pomerili še z Avstrijo (19. februarja) in Ukrajino (21. februarja).

KVALIFIKACIJE ZA EP MOŠKI 2022, SKUPINA F

 1. KVALIFIKACIJSKI CIKEL – SLOVENIJA (LJUBLJANA)
  3. kolo –  sobota, 28. november 2020
  AVSTRIJA : MADŽARSKA
  SLOVENIJA : UKRAJINA
  4. kolo – ponedeljek, 30. november 2020
  UKRAJINA : AVSTRIJA
  SLOVENIJA : MADŽARSKA

3. KVALIFIKACIJSKI CIKEL
5. kolo – petek, 19. februar 2021
MADŽARSKA : UKRAJINA
AVSTRIJA : SLOVENIJA
6. kolo – nedelja, 21. februar 2021
MADŽARSKA : AVSTRIJA
UKRAJINA : SLOVENIJA

SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJ ZA MOŠKO EVROPSKO PRVENSTVO 2022