B reprezentanca odpotovala na priprave

v rubriki
Eurobasket
s kategorijo
Novice
.

Člani slovenske B reprezentance pod vodstvo Rada Trifunoviča so se danes zbrali pred Košarkarsko zvezo Slovenije in odpotovali v Kranjsko Goro, kjer jih popoldan že čaka prvi trening.

B-reprezentanca bo opravila dva cikla priprav. Prvega je v nedeljo začela v Kranjski Gori, kjer se bo v soboto pomerila s slovensko reprezentanco do 20 let. Po dnevu premora, se bodo igralci znova zbrali v Čateških Toplicah, od koder bo zasedba odpotovala na turnejo po Kitajski, kjer jo v mestih Čenžu in Šenzen čakata dva turnirja. Poleg Slovenije bodo na obeh turnirjih zaigrale še ekipe Danske A, Kitajske B in All-Star NCAA.

Rado Trifunović, selektor moške članske B-reprezentance:
Priprave bomo začeli v Kranjski Gori, kjer bomo ostali šest dni. Dejstvo je, da časa nimamo veliko. Na pripravah bomo postavili sistem igre, v okviru katerega bomo igrali tudi na turnirjih na Kitajskem. Vsak igralec bo dobil priložnost, da se dokaže, in si preko nastopov v B-reprezentanci izbori svoje mesto v slovenski članski A-reprezentanci.

Matej Avanzo, direktor članskih reprezentanc in marketinga:
“Začenjamo z akcijo slovenske članske B-reprezentance. Gre za relativno svež projekt Košarkarske zveze Slovenije, ki se je lani izkazal za zelo pozitivnega. Iz tega razloga smo se odločili, da letos celotno zadevo nadgradimo. Akcijo smo nekoliko skrajšali, saj se je izkazalo, da je bil ritem devetih tekem na Kitajskem, ki smo jih odigrali v lanskem letu, prenaporen. Tako bomo to poletje doma odigrali eno tekmo, in sicer z reprezentanco U20, sledilo bo 14 dni priprav, potem pa bomo odšli na Kitajsko, kjer nas čakata dva turnirja, proti Danski A, Kitajski B in All Star ekipi Lige NCAA. Na turneji v Aziji bomo torej odigrali šest kakovostnih tekem. Za razliko od lani smo uvedli še eno novost. Med koncem priprav B-reprezentance in začetkom priprav A-reprezentance je večji časovni razmik. Tako bodo imeli tisti fantje, ki bodo vpoklicani v A-reprezentanco, dovolj časa, da se odpočijejo pred naslednjo akcijo.”

 

Spisek B reprezentantov:

foto: KZS

foto: KZS

PRIPRAVLJALNE TEKME

Kranjska Gora, sobota, 13. junija:
Slovenija B – Slovenija U20 (18:30)

Turneja po Kitajski:
1. turnir: 22.-24. junij (Čenžu)
2. turnir: 26.-28. junij (Šenzen)

Poleg Slovenije B bodo na obeh turnirjih zaigrali še Danska A, Kitajska B in All Star NCAA team.