B reprezentanca boljša od mlajših članov

v rubriki
Mlajše selekcije
s kategorijo
Novice
.

Slovenska članska B-reprezentanca je na prvi pripravljalni tekmi leta 2015 zabeležila prvo zmago. Varovanci Rada Trifunovića so po odličnem drugem polčasu, s 83:50, premagali slovensko reprezentanco do 20. leta, ki je tako doživela še drugi zaporedni poraz.

foto: KZS
foto: KZS

Pred obema reprezentanca je prosta nedelja. Članska B-reprezentanca se bo v ponedeljek zbrala in odpotovala v Čateške Toplice, kjer bo opravila drugi cikel priprav, v petek, 19. junija, pa bo odpotovala na Kitajsko, kjer jo čaka šest tekem z ekipami Danske, Kitajske B in All-Stars NCAA teama.

Fantje U20 bodo v ponedeljek odpotovali v francoski Le Temple Sur Lot, kjer bodo odigrali turnir z reprezentancami Francije, Grčije in Nemčije.

Kranjska Gora, sobota, 13. junija:
Slovenija U20 – SLOVENIJA B 50:83 (15:19, 17:13, 9:23, 9:28)

Slovenija U20: Špan, Nikolić 5 (5 skokov), Čančar 7, Radanovič, Kokol 9, Janc 2, Šantelj 12, Grušovnik 2, Zupan, Ritlop 3, Barbarič 6, Karavdić 4.

Slovenija B: Tratnik 8, Rupnik 3, Rojc, Pelko 7, Tomič 4 (6 podaj), Nikolić 6, Lapornik 9, Morina 11 (5 skokov), Zagorac 22 (8 skokov), Bratož 2, Atanackovič 6, Vončnina 5.

Damjan Novaković, selektor reprezentance do 20 let:
“Kljub odsotnosti poškodovanega Blaža Mesička, smo odigrali zelo dober prvi polčas, drugi pa je bil slabši, še posebej po poškodbi gležnja našega najboljšega igralca Alekseja Nikolića. Naša igra je trpela, sploh v napadu, saj smo dali le 18 točk, a kljub razliki na semaforju in v kakovosti lahko rečem, da smo na pri naši ekipi lahko videli marsikaj dobrega.”

Rado Trifunović, selektor članske B-reprezentance:“V prvem polčasu je reprezentanca do 20 let igrala dobro obrambo, mi pa smo bili slabi in smo izgubili veliko žog. Dejstvo je tudi, da so bili igralci po tednu napornih treningov nekoliko utrujeni. V drugem polčasu smo igrali res dobro obrambo in prejeli le 18 točk, a imamo še veliko napak v igri, ki jih bomo popravljali sproti, tudi na turneji po Kitajski.”