Avanzo napovedal novo lovoriko, organizacije se ne bojijo

Rubrika: Pokal Spar

V ponedeljek je na sedežu podjetja Spar Slovenija, pokrovitelja slovenskega košarkarskega pokalnega tekmovanja potekal žreb pred finalnim turnirjem, ki ga bo letos 16. in 17. februarja gostila koprska Arena Bonifika! Ples kroglic je moštvu Sixt Primorske namenil na papirju najzahtevnejšega tekmeca, Petrol Olimpijo iz Ljubljane.

Uspehi kluba z Obale, ki je trenutno vodilno moštvo državnega prvenstva ter regionalne Lige ABA 2, v sezono pa je vstopil z osvojitvijo Superpokala Slovenije, niso ostali prezrti. Spar Slovenija in Košarkarska zveza Slovenije sta se namreč odločila, da KK Sixt Primorska povabita k soorganizatorstvu zaključnih bojev za drugo slovensko lovoriko v sezoni.

Usoda je hotela, da se bosta v prvem paru za finalno vstopnico znova borili zasedbi Sixt Primorske in Petrol Olimpije. Tako je bilo namreč že minulo leto, ko je tekmovanje potekalo v ljubljanski Hali Tivoli. V legendarni dvorani so bili koprski tigri od Ljubljančanov boljši s 74:70, nato pa v finalu s 83:63 odpravili še Šenčur GGD. Za primorski klub, ki je postal šele šesti z osvojeno pokalno lovoriko v samostojni Sloveniji, je bil ta naslov prelomen, saj se je v drugem letu delovanja prvič izstrelil na sam vrh.

Natanko leto dni po preboju Sixt Primorske v finale Pokala Spar si bosta koprsko in ljubljansko moštvo znova stali nasproti. V prvem polfinalnem paru se bosta pomerili v soboto, 16. februarja, ob 15.30. Tri ure kasneje se bosta v lov na finale podali še zasedbi domžalskih Helios Sunsov in Hopsov s Polzele. Obračun za zmagovalca 18. Pokala Spar bo sledil v nedeljo, 16. februarja, ob 16.00.

Matej Avanzo, direktor KK Sixt Primorska:
“Žreb pred finalnim turnirjem Pokala Spar nam je za tekmeca drugič zapored namenil Petrol Olimpijo. Če želiš postati pokalni prvak, moraš na poti do vrha premagati vse, pa naj bodo to favoriti ali ne. Enega izmed favoritov, novomeško Krko smo uspeli izločiti že v četrtfinalu. Prepričan sem, da smo sposobni opraviti tudi z ljubljansko zasedbo. Iskreno upam, da bomo do, med in po finalnem turnirju Pokala Spar Areno Bonifika pustili nedotaknjeno in v njej še naprej nadaljevali niz neporaženosti v tej sezoni. Ob tem si želim, da na tribune privabimo čim več navijačev, da bodo naš šesti igralec in morda ključen jeziček na tehtnici za preboj v finale. Finalni turnir v Areni Bonifika bo prvi tako velik dogodek, ki ga bo organiziral KK Sixt Primorska na domačem terenu. Ekipa v pisarni našega kluba je organizacijsko izredno močna, tako da se soorganizatorskega izziva sploh ne bojim. Prepričan sem, da mu bomo več kot kos, obenem pa se zavedam, da bomo imeli odlično podporo ne samo v domačem okolju, kjer računamo na Mestno občino Koper, ampak tudi pri Košarkarski zvezi Slovenije in podjetju Spar Slovenija. S skupnimi močmi bomo za koprsko in primorsko publiko pripravili nepozaben košarkarski dogodek.”

Pokal Spar, finalni turnir, polfinale, 16.2.
Sixt Primorska – Petrol Olimpija (15.30)
Hopsi Polzela – Helios Suns (18.30)

17.2.
finale (16.00)