Avanzo: Cilj ni bil bistven, bolj pomladitev in priprava na EuroBasket 2015

Rubrika: Reprezentanca

“Glede na to, kako so potekale priprave, da smo imeli težave s poškodbami in se spomnimo uvodnega leta z Božidarjem Maljkovićem, ko smo se prilagajali na nov sistem … smo lahko s to akcijo v bistvu zelo zadovoljni. Razplet četrtfinalne tekme med Brazilijo in Srbijo bo dal odgovor, ali bomo končali kot peti ali šesti, kar je definitivno uspeh,” je akcijo Španija 2014 pozitivno, navkljub višjemu cilju selektorja Zdovca, ocenil direktor reprezentance Matej Avanzo.

zdovc avanzo

“Mi kot zveza se s ciljem nismo obremenjevali. Letos nam je bilo bistveno, da ekipo pomladimo in da se pripravimo na precej bolj pomembno tekmovanje – evropsko prvenstvo v prihodnjem letu. Mislim, da smo za naprej postavili dobre temelje.” 

V vsaki večji ali manjši skupnosti redno prihaja do nesoglasij ali morda celo konfliktov in tudi v reprezentancah je tako. Letos se z večjimi težavami niso ubadali, pa čeprav je na določenih relacijah prihajalo do šumov. “30 moških na kupu ne more zdržati brez konflikta dva meseca, vsako leto je podobno. Bistveno je, kakršnekoli težave so, da ostanejo med nami in da jih rešimo profesionalno in prijateljsko hkrati.” 

 

foto: KZS