Atlanta in Clippersi do prve zaključne žoge v seriji

Rubrika: Liga NBA

Philadelphia je doma proti Atlatni na peti tekmi vodila že za 26 točk, kar pa vseeno ni bilo dovolj za prvo zaključno žogico v seriji, ki jo ima sedaj Atlanta, ki bo tako poskušala naddaljevati svojo košarkarsko pravljico z uvrstitvijo v konferenčni finale, kar bi se zgodilo prvič po 2015.

Trae Young je dosegel 39 točk, tudi tri prote mete minuto in pol pred koncem, s katerimi je Atlanta po preobratu tudi prišla do vodstva, ki ga do konca tekme ni več spustila iz rok.

Joel Embiid je za domačine dal 39 točk, Seth Curry pa 36. Kako je igra domačinom v napadu v drugem polčasu razpadla po ogromnem vodstvu priča podatek, da sta omenjena igralca edina v svoji ekipi, ki sta v drugem polčasu dosegla koš iz igre. Simmons je na tekmi zgrešil 10 prostih metov.

Zmagala je tudi druga gostujoča ekipa – Clippersi so brez poškodovanega Leonarda, za katerega utegne biti sezone že konec, v vročem Salt Lake Cityju premagali domačine in prav tako povedli s 3:2 v seriji in bodo tako v Los Angelesu skušali prevzeti vstopnico za dvoboj s Phoenixom.

 

Domačini so v prvem polčasu dosegli 17 trojk, samo trojko manj od rekorda končnice v NBA. Bogdanović je od tega dosegel 7 trojk, skupaj 23 točk ob polčasu, skupaj na koncu 32. Donovan Mitchell jih je dodal 21, vendar je trojke metal samo 4:14.

Paul George je dosegel 37 točk, imel je tudi 16 skokov. V zadnji četrtini je bil odličen tudi Reggie Jackson, ki je na koncu dosegel 21 točk., Morrsi 25.

Liga NBA, 16.6., končnica

Atlanta – Philadelphia 109:106 (3:2) 

LA Clippers – Utah 119:11 (3:2)