Atlanta in Clippersi do izenačenja na 2:2

Rubrika: Liga NBA

Phoenix bo še nekaj časa čakal na novo ekipo, ki se mu bo pridružila med konferenčnimi finalisti, saj je na vseh treh preostalih serijah rezultat izenačen na 2:2.

Atlanti je v tesni končnici uspel preobrat, saj je zaostajala že za 18 točk. Prva zvezdnika obeh ekip se soočata s poškodbami – Trae Young ima poškodovano ramo, vseeno pa je dosegel 25 točk in 18 assisten. Še večje težave ima Joel Embiid na drugi strani – v seriji igra s poškodovanim kolenom, zaradi katerega je med tekmo kar nekaj časa preživel v garderobi. Navkljub poškodbi je dominiral pod obročem, dosegel je 17 točk in 21 skokov.

Bogdanović je bil najboljši strelec pri domačih, dosegel je 22 točk, Collins je imel 14 točk in 12 skokov.

 

Za goste je Tobias Harris dosegel 20 točk, Seth Curry pa 17.

Manj napeto je bilo v Los Angelesu, kjer si je domača ekipa proti vodilni ligi rednega dela sezone že v prvi četrtini priigrala 17 točk naskoka, ob polčasu pa že 20 točk prednosti. V tretji četrtini se je prednost stopila pod 15 točk, toda Clippersi so vedno našli odgovor.

Donovan Mitchell je sicer izančil klubski rekord po zaporednih tekmah v končnici, na akterih je presegel mejo 30 točk (do današnje tekme si ga je sam lastil Karl Malone), vseeno pa je odločila dobra ekipna predstava domačinov in predvsem njihova odlična obramba.

V zadnji četrtini se je dve minuti do konca Utahu uspelo približati na 10 točk zaostanka, domačini pa so navkljub odsotnosti Leonarda, ki je končnico po nerodnem pristanku na desno koleno presedel na klopi, na koncu obranili nalet gostov in se veselili pomembne zmage.

 

George in Leonard sta dosegla vsak po 31 točk, Morris jih je dodal 24. Mitchell je dosegel 37 točk.

Serija je tako izenačena, Clippersom pa je tako kot proti Dallasu tudi v tej seriji uspelo izenačiti rezultat na 2:2 po začetnih dveh porazih. Še nobeni ekipi v kočnici ni uspel popoln preobrat na dveh zaporednih tekmah, kjer bi zaostajala 0:2.

Liga NBA, 14.6., končnica

Philadelphia – Atlanta 100:103 (2:2)

Utah – LA Clippers 104:118 (2:2)