Atanacković in Bilić blestela, zmaga v Podčetrtek

Rubrika: Liga Nova KBM

Zadnji obračun 13. kola Lige Nova KBM je bil odigran v Škofji Loki, zmage s 74:93 pa so se veselili košarkarji iz Podčetrtka. Domačini so v prvi četrtini držali korak z nasprotnikom, ki pa so si do konca tretje četrtine nabrali visoko prednost in jo uspešno ubranili v zadnjem delu srečanje. V napadu Terme Olimia Podčetrtka je 24 točk dosegel Simo Atanacković, v domači zasedbi jih je 18 prispeval najboljši strelec lige, Siniša Bilić.

LIGA NOVA KBM, 1. DEL TEKMOVANJA, 13. krog, 9.1.
LTH CASTINGS : TERME OLIMIA PODČETRTEK 74:93 (23:27, 18:26, 16:24, 17:16)

LTH Castings: Jugovic 2, Milašinović 10 (2:2), Bilić 18 (5:5), Vršnik 4 (2:4), Čibej 8 (3:4), Frelih 14 (0:1), Grum 3, Rodič 11 (3:3), Greene 4.
Terme Olimia Podčetrtek: Kosič 11, Čebular 5 (0:2), Atanacković 24 (4:6), Tadić 20 (4:5), Muratović 18 (3:5), Strnad 4 (2:4), Škorjanc 1 (1:2), Bizjak 2, Stoimenov 2, Struger 6.

Škofjeloški košarkarji so zabeležili 11. poraz v sezoni in ostajajo na zadnjem, desetem mestu ligaške razvrstitve. Košarkarji Podčetrtka pa so prišli do šeste zmage v Ligi Nova KBM. S tem so prehiteli Hopsi Polzelo na šestem mestu, s katero so v prejšnjem kolu klonili s točko razlike.

Do prve večje prednosti na dvoboju so gostujoči košarkarji prišli dobre tri minute pred koncem prve četrtine, ko so povedli za osem točk (21:13) po metu Sima Atanackovića. Slednji je bil v prvi četrtini najzaslužnejši za vodstvo Podčetrtka, saj je dosegel 16 točk. Po košu Nedžada Muratovića sredi druge četrtine so gostje prišli do največje prednosti v prvem polčasu, ki je znašala 14 točk (43:29).

V tretji četrtini se je prednost košarkarjev Term Olimie po zadetem metu za tri točke Žana Kosiča povečala že na 22 točk (77:55). Prednost je bila prevelika, da bi jo lahko v zadnji četrtini domači košarkarji še ujeli.

Za Terme Olimia je 24 točk dosegel Atanacković, z dvojnim dvojčkom pa sta se izkazala tudi Nikola Tadić, ki je zbral 20 točk in 12 skokov ter Muratović, 18 točk in deset skokov. Pri domačih je bil z 18 točkami najuspešnejši Siniša Bilić, Nace Frelih jih je dodal 14.

Košarkarji LTH Castingsa bodo že v petek igrali naslednjo tekmo v državnem prvenstvu, ko bodo gostovali pri Hopsih Polzeli. Terme Olimia bo dan kasneje v domači dvorani gostila vodilno in še neporaženo novomeško Krko.

Igor Dolenc, trener LTH Castingsa“Podčetrtčanom čestitam za zasluženo zmago. Danes so na našem igrišču pokazali več energije kot mi. Že v petek nas čaka nova tekma, zato moramo na poraz hitro pozabiti in se pripraviti na obračun s Polzelani.”

Davor Brečko, trener Terme Olimia Podčetrtka“Po težkem gostovanju in nepričakovanem porazu na Polzeli, smo upravičeno z nekaj strahu nastopili v Škofji Loki. Kljub vsemu LTH Castings ni slaba ekipa, po dolgem času smo odigrali ekipno. Vsi košarkarji so dali svoj doprinos, veliko smo rotirali. Sem zelo vesel. Še enkrat ponavljam, liga je zelo težka in potrebno se je pripraviti, saj lahko vsak premaga vsakega. Mi to velikokrat pozabimo in tu imamo največ težav. Upam, da nam bo v prihodnje šlo tako, kot nam je šlo danes.”