Ataman z Larkinom (38) ‘primazal’ novo zaušnico Obradoviću

v rubriki
Evropske lige
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Anadolu Efesa so v odločilni 7. finalni tekmi z rezultatom 89:74 ugnali Fenerbahče in tako po točno 10 letih znova posegli po naslovu državnih prvakov. MVP finala je brez najmanjšega dvoma postal nezaustavljivi Shane Larkin, ki je tokrat Obradovićevi četi nasul 38 točk.

Varovanci Ergina Atamana so izjemno sezono napovedali z naslovom v turškem superpokalu, kasneje je sledila zgodovinska uvrstitev v finale Evrolige, za konec pa so člani najtrofejnejšega turškega kluba posegli še po 14. naslovu državnih prvakov.

Vlečni konj Anadolu Efesa na parketu je bil 26-letni Američan Shane Larkin, ki se je po krajši avanturi pri Boston Celtics vrnil v Evropo in v Turčiji zablestel še mnogo bolj kot pred tem v Baskonii. Že v polfinalu Evrolige je četi Željka Obradovića nasul 30 točk, tokrat pa je 7. finalno tekmo končal kar pri številki 38.

Ob Larkinu je bil zadetek v polno tudi nakup Vasilija Micića, ki je po mnogih poškodbah vendarle uspel zdržati celotno sezono in to na izjemno visokem nivoju. Prav ameriško-srbska naveza je poskrbela, da je Obradović s Fenerbahčejem v turškem prvenstvu klonil prvič po treh letih. Srbski trener je v ključnih trenutkih zaradi poškodbe še kako pogrešal MVP-ja rednega dela Evrolige Jana Veselyja.

DP Turčije, finale, 7. tekma
Anadolu Efes – Fenerbahče 89:74 (21:23, 23:14, 25:21, 20:16) [4:3*]
(Larkin 38, Micić 20; Sloukas 21 in 6 podaj, Kalinić 19)

* – izid v zmagah; igralo se je na 4 zmage.