Ašik po sprejetju ponudbe Raket čaka le še na odločitev Bikov

Rubrika: Liga NBA

Turški orjak Omer Ašik, ki je v preteklih dveh sezonah kot »Early Bird free agent« nosil dres Chicago Bullsov, je sprejel ponudbo Houston Rocketsov. Nakup Raketam lahko preprečijo le še Bullsi. Rakete naredile prvi korak…

Že pred nekaj dnevi so v upravi Houston Rocketsov dali jasno vedeti, da je 213 centimetrov visoki turški center njihova prioriteta v poletnem prestopnem roku. Omerju Ašiku so za triletno pogodbo ponudili 25,1 milijonov ameriških dolarjev. Turek je na ponujeno pristal in bo 11. julija podpisal pogodbo z Rocketsi.

omer-asik-bulls
…zadnjo besedo bodo imeli Biki
Ker pravila pri t.i. »Early Bird free agentsih«, med katere spada tudi Ašik, velevajo, da imajo ekipe, za katere je igralec podpisal tovrstno pogodbo, še tri dni časa za odkup dogovora z novimi delodajalci, bodo zadnjo besedo podali Bullsi. V primeru, da bodo želeli obdržati Ašika, bodo morali zanj plačati 175% njegove plače v prejšnji sezoni, kar bi naneslo točno 15 milijonov ameriških dolarjev.

Glede na to, da Ašik pri Bullsih predstavlja menjavo za Joakima Noaha, je težko verjeti, da bodo pri Chicagu pripravljeni za Ašika odšteti tako vsoto, vsekakor pa ne gre zanemariti Turkove borbenosti, dobre obrambe in žilavosti, na kar vodilne može v klubu opozarja tudi trener Tom Thibodeau.